Rychlé, levné a dobré. Chutnají stejně dobře i s chlebem.
Hana Šátralová, Praha
Ingredience
- 1 kg vinná klobása
- dle potřeby vařené brambory
- podle chuti kysané zelí
- 1 cibule
- sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vinnou klobásu nakrájíme na díly dlouhé podle velikostí plechu .Plech vyložíme papírem na pečení a narovnáme na něj kusy klobásy hezky vedle sebe.
-
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Pak otočíme a dopečeme do zezlátnutí. Před podáváním nakrájíme na menší špalíčky.
-
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí, nakrájené vařené brambory, osolíme, opepříme a vše necháme prohřát.