Reklama
Reklama
Špagety zapečené s rukolou
Fotogalerie:

Špagety zapečené s rukolou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když večer dorazím z práce, tak nemám čas na dlouhé vyvařování. Naštěstí těstoviny jsou hned hotové.


Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 200 g špaget
  • podle potřeby sůl
  • 50 g parmazánu
  • 2 jarní cibulky
  • 100 g rukoly
  • 3 vejce
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • podle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme vychladnout. Parmazán nastrouháme na jemné straně struhadla. Cibulky očistíme a nakrájíme na asi centimetrové kousky. 

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a nakrájenou cibulku opečeme. Přidáme rukolu a asi minutu ji obracíme tak, aby na pánvi zavadla. Potom vše smícháme se špagetami. 

  3. krok3

    Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme a opepříme podle chuti a vmícháme nastrouhaný parmazán. 


  4. Zapékací misku vymažeme olejem, přendáme do ní špagety, zalijeme vaječnou směsí a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C, zapečeme asi 25 minut dozlatova. 

Tip redakce

Pokud si budeš chtít připravit zdravější variantu tohoto pokrmu, můžeš náhradit klasickou smetanu ke šlehání sójovou smetanou. Obchody se zdravou výživou nabízejí několik druhů, ale můžeme si ji snadno vyrobit i sami doma. Stačí k tomu jen tofu natural, které rozmixujeme na kaši, během mixování přidáme tolik vody, abychom dosáhli požadované konzistence. Místo obyčejných špaget pak použij celozrnné.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu Šárky Červenkové ze Strakonic
Vaříme express /18.01.18
Koláč z mikrovlnky

Koláč z mikrovlnky

Někdy uvařím také špenátovou náplň. Obě mají vždycky u nás doma úspěch...

...

Vaříme express /30.10.16
Dýně s cuketou

Dýně s cuketou

Ideální, snadná a přitom teplá večeře třeba na chalupě, kde je  práce ...

Vaříme express /08.09.16
Sýrové šulky

Sýrové šulky

Sýrové šulky můžete použít ke každé příležitosti. Dokonce si je i ukládám do ...

Vaříme express /24.01.13
Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Při nákupu vybírej větší hlavičky.

Vítězslava Schadová, Olomouc

Vaříme express /29.01.16
Pečené hrušky s kozím sýrem

Pečené hrušky s kozím sýrem

Kombinace chutí mě nadchla. Vyzkoušej!

Lenka Nováková, Pardubice

Vaříme express /18.09.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama