Reklama
Špagety zapečené s rukolou
Fotogalerie:

Špagety zapečené s rukolou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když večer dorazím z práce, tak nemám čas na dlouhé vyvařování. Naštěstí těstoviny jsou hned hotové.


Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 200 g špaget
  • podle potřeby sůl
  • 50 g parmazánu
  • 2 jarní cibulky
  • 100 g rukoly
  • 3 vejce
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • podle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme vychladnout. Parmazán nastrouháme na jemné straně struhadla. Cibulky očistíme a nakrájíme na asi centimetrové kousky. 

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a nakrájenou cibulku opečeme. Přidáme rukolu a asi minutu ji obracíme tak, aby na pánvi zavadla. Potom vše smícháme se špagetami. 

  3. krok3

    Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme a opepříme podle chuti a vmícháme nastrouhaný parmazán. 


  4. Zapékací misku vymažeme olejem, přendáme do ní špagety, zalijeme vaječnou směsí a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C, zapečeme asi 25 minut dozlatova. 

Tip redakce

Pokud si budeš chtít připravit zdravější variantu tohoto pokrmu, můžeš náhradit klasickou smetanu ke šlehání sójovou smetanou. Obchody se zdravou výživou nabízejí několik druhů, ale můžeme si ji snadno vyrobit i sami doma. Stačí k tomu jen tofu natural, které rozmixujeme na kaši, během mixování přidáme tolik vody, abychom dosáhli požadované konzistence. Místo obyčejných špaget pak použij celozrnné.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drůbeží játra narychlo

Drůbeží játra narychlo

Zdravá a rychlá dobrůtka. Lucie Šenkýřová, Velešín
Vaříme express /20.03.12
Lososové překvapení

Lososové překvapení

Studený předkrm, který bude určitě všem chutnat. Stačí přidat kousek pečiva.

Pavel ...

Vaříme express /20.03.16
Smažené tousty plněné sýrem

Smažené tousty plněné sýrem

Rychlá, levná a dobrá večeře.

Kateřina Milinková, Vlašim

Vaříme express /29.09.14
Kuře na rajčatech

Kuře na rajčatech

Má vnoučata ho prostě milují.

Hana Petrová, České Budějovice

Vaříme express /12.07.17
Pečené brambory s máslem

Pečené brambory s máslem

Je to večeře za pár minut a pár korun.
Jitka Svobodová, Olomouc
Vaříme express /23.04.13
Halušky se zakysanou smetanou

Halušky se zakysanou smetanou

Nezapomeň na sklenici vychlazeného piva.

Libuše Konířová, Frýdek-Místek

Vaříme express /22.02.16
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama