Reklama
Špagety zapečené s rukolou
Fotogalerie:

Špagety zapečené s rukolou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když večer dorazím z práce, tak nemám čas na dlouhé vyvařování. Naštěstí těstoviny jsou hned hotové.


Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 200 g špaget
  • podle potřeby sůl
  • 50 g parmazánu
  • 2 jarní cibulky
  • 100 g rukoly
  • 3 vejce
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • podle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme vychladnout. Parmazán nastrouháme na jemné straně struhadla. Cibulky očistíme a nakrájíme na asi centimetrové kousky. 

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a nakrájenou cibulku opečeme. Přidáme rukolu a asi minutu ji obracíme tak, aby na pánvi zavadla. Potom vše smícháme se špagetami. 

  3. krok3

    Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme a opepříme podle chuti a vmícháme nastrouhaný parmazán. 


  4. Zapékací misku vymažeme olejem, přendáme do ní špagety, zalijeme vaječnou směsí a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C, zapečeme asi 25 minut dozlatova. 

Tip redakce

Pokud si budeš chtít připravit zdravější variantu tohoto pokrmu, můžeš náhradit klasickou smetanu ke šlehání sójovou smetanou. Obchody se zdravou výživou nabízejí několik druhů, ale můžeme si ji snadno vyrobit i sami doma. Stačí k tomu jen tofu natural, které rozmixujeme na kaši, během mixování přidáme tolik vody, abychom dosáhli požadované konzistence. Místo obyčejných špaget pak použij celozrnné.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

Jako studená večeře je opravdu vynikající. Gábina Firstová, Praha
Vaříme express /23.01.11
Jablíčková játra

Jablíčková játra

Výborná variace na téma játra.
Hana Doležalová, Třebíč
Vaříme express /27.05.10
Pikantní sýrové vrtulky s bazalkou

Pikantní sýrové vrtulky s bazalkou

Lehká, rychlá a chutná letní večeře.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Vaříme express /07.05.17
Jiřinčiny zelíčkovo–sýrové karbanátky

Jiřinčiny zelíčkovo–sýrové karbanátky

Nejlepší jsou ještě teplé, protože sýr se krásně roztéká.
Jiřina ...
Vaříme express /17.03.10
Pomazánka z krabích tyčinek

Pomazánka z krabích tyčinek

Tato pomazánka je rychlá a dobrá.
Rostislav Kokeš, Bruntál
Vaříme express /28.02.10
Kuřecí maso se smetanovou kari omáčkou

Kuřecí maso se smetanovou kari omáčkou

Rychlé, zdravé a velmi chutné jídlo.

Lucie Blahová, Slavičín

Vaříme express /25.06.12
 

Nejnovější

Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
Mřížkový koláč

Mřížkový koláč

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Sladký život /26.02.20
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama