Reklama
Špagety zapečené s rukolou
Fotogalerie:

Špagety zapečené s rukolou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když večer dorazím z práce, tak nemám čas na dlouhé vyvařování. Naštěstí těstoviny jsou hned hotové.


Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 200 g špaget
  • podle potřeby sůl
  • 50 g parmazánu
  • 2 jarní cibulky
  • 100 g rukoly
  • 3 vejce
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • podle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme vychladnout. Parmazán nastrouháme na jemné straně struhadla. Cibulky očistíme a nakrájíme na asi centimetrové kousky. 

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a nakrájenou cibulku opečeme. Přidáme rukolu a asi minutu ji obracíme tak, aby na pánvi zavadla. Potom vše smícháme se špagetami. 

  3. krok3

    Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme a opepříme podle chuti a vmícháme nastrouhaný parmazán. 


  4. Zapékací misku vymažeme olejem, přendáme do ní špagety, zalijeme vaječnou směsí a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C, zapečeme asi 25 minut dozlatova. 

Tip redakce

Pokud si budeš chtít připravit zdravější variantu tohoto pokrmu, můžeš náhradit klasickou smetanu ke šlehání sójovou smetanou. Obchody se zdravou výživou nabízejí několik druhů, ale můžeme si ji snadno vyrobit i sami doma. Stačí k tomu jen tofu natural, které rozmixujeme na kaši, během mixování přidáme tolik vody, abychom dosáhli požadované konzistence. Místo obyčejných špaget pak použij celozrnné.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Krůtí maso s hříbky a paprikami

Krůtí maso s hříbky a paprikami

Výbornou přílohou jsou i hranolky či krokety. Olga Klásková, Praha
Vaříme express /14.09.15
Roláda ze všech druhů sýrů

Roláda ze všech druhů sýrů

Moc pěkně vypadá na obložené míse při studeném pohoštění.

Ivana Černá, Praha

...
Vaříme express /10.07.14
Hrášková kaše

Hrášková kaše

Chutná ti hrášek? Tohle si tedy oblíbíš.
Šárka Medáčková, Děčín
Vaříme express /17.05.11
Chlapská dobrota

Chlapská dobrota

Ostrá delikatesa k pivu.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /08.04.13
Vaječné omelety

Vaječné omelety

Omeleta je připravená během chviličky a pochutnáme si na ní.
Jana Cibulová, ...
Vaříme express /23.01.11
Rychlé těstoviny

Rychlé těstoviny

Výborné, rychlé, levné a nenáročné jídlo.

Michaela Radvanovská, Příbram

Vaříme express /26.02.13
 

Nejnovější

Kedlubnový salát s mrkví

Kedlubnový salát s mrkví

Podáváme ozdobený čerstvými bylinkami. Ivana Černá, Praha
Zdravě a chutně /25.03.17
Kokosové řezy s banánem

Kokosové řezy s banánem

Rychlé, jednoduché, vhodné pro vegany.


Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /25.03.17
Sýrové suflé s bylinkami

Sýrové suflé s bylinkami

Suflé by se mělo podávat hned po vytažení z trouby. 

Ivana Pavlíková, ...

Všehochuť /25.03.17
Křidýlka Kentucky

Křidýlka Kentucky

Není to nic zdravého, ale syn by je jedl pořád.


Zora Rambousková, Praha

Všehochuť /25.03.17
Vejce Florentine

Vejce Florentine

Dopřej si pochoutku, která se podává v luxusních světových restauracích.


Andrea ...

Všehochuť /25.03.17
Americké lívance

Americké lívance

Nejlépe chutnají s lesním ovocem.


Lucie Hanáková, Ostrava

Sladký život /25.03.17
Perníkové slepičky

Perníkové slepičky

Roztomilé cukroví rozveselí nejen děti.


Alena Cikánková, Liberec

Sladký život /25.03.17
Boží milosti

Boží milosti

Jsou velice lahodné, milovala jsem je už v dětství. Recept mám od babičky.

Jana Malá, ...

Škola vaření /24.03.17
Špíz z bramborových knedlíků

Špíz z bramborových knedlíků

I takto se dají spotřebovat bramborové knedlíky, které zbyly od oběda.


...

Škola vaření /24.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama