Reklama
Špagety zapečené s rukolou
Fotogalerie:

Špagety zapečené s rukolou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když večer dorazím z práce, tak nemám čas na dlouhé vyvařování. Naštěstí těstoviny jsou hned hotové.


Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 200 g špaget
  • podle potřeby sůl
  • 50 g parmazánu
  • 2 jarní cibulky
  • 100 g rukoly
  • 3 vejce
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • podle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme vychladnout. Parmazán nastrouháme na jemné straně struhadla. Cibulky očistíme a nakrájíme na asi centimetrové kousky. 

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a nakrájenou cibulku opečeme. Přidáme rukolu a asi minutu ji obracíme tak, aby na pánvi zavadla. Potom vše smícháme se špagetami. 

  3. krok3

    Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme a opepříme podle chuti a vmícháme nastrouhaný parmazán. 


  4. Zapékací misku vymažeme olejem, přendáme do ní špagety, zalijeme vaječnou směsí a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C, zapečeme asi 25 minut dozlatova. 

Tip redakce

Pokud si budeš chtít připravit zdravější variantu tohoto pokrmu, můžeš náhradit klasickou smetanu ke šlehání sójovou smetanou. Obchody se zdravou výživou nabízejí několik druhů, ale můžeme si ji snadno vyrobit i sami doma. Stačí k tomu jen tofu natural, které rozmixujeme na kaši, během mixování přidáme tolik vody, abychom dosáhli požadované konzistence. Místo obyčejných špaget pak použij celozrnné.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrnkové knedlíky s klobáskou

Hrnkové knedlíky s klobáskou

Nerada se zdržuji vážením... Helena Macková, Vsetín
Vaříme express /28.04.15
Ostružinový ledový čaj

Ostružinový ledový čaj

Čaj je celoroční pití. Je skvělý teplý i studený.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /20.08.17
Mexické fazole

Mexické fazole

Chilli a pepřem rozhodně nešetři, jídlo by mělo být ostré.

Ladislav ...

Vaříme express /12.10.16
Kuřecí maso na pórku

Kuřecí maso na pórku

Lze tak připravit i vepřové kotlety.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /28.07.17
Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Lucie Vernerová, Kladno

Vaříme express /08.10.18
Kuřecí „škvarečky“

Kuřecí „škvarečky“

Jíme je s brambory nebo jako jednohubky.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Vaříme express /23.07.15
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama