Reklama
Špagety s pečenou dýní
Fotogalerie:

Špagety s pečenou dýní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Andrea Janáková, Polička

Ingredience

  • 250  g celozrnných špaget
  • 1 dýně hokaido
  • podle potřeby olivový olej
  • trocha soli a pepře
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 zakysaná smetana
  • podle chuti pesto
  • čerstvá bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Špagety dáme vařit podle návodu. Dýni hokaido přepůlíme a zbavíme jádřince. Pokrájíme ji na měsíčky a dáme do zapékací mísy.

  2. Zakápneme olejem, okořeníme solí, pepřem a posypeme rozmarýnem. Pečeme při 190 °C doměkka. Ještě teplou dýni rozmixujeme se smetanou.

  3. Špagety smícháme s dýňovou směsí a podle chuti ještě okořeníme solí a pepřem. Na talíři zdobíme pestem, opečenou dýní a čerstvou bazalkou.

Tip redakce

Hotové jídlo můžeš posypat slunečnicovými semínky.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus s rajčaty

Kuskus s rajčaty

Výtečná kombinace surovin. Pavla Smutná, Česká Lípa
Vaříme express /26.05.16
Zapečené olomoucké tvarůžky

Zapečené olomoucké tvarůžky

Úžasně voňavá a lahodná svačinka.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Vaříme express /15.06.15
Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

Chutná zejména s celozrnným pečivem.

Jitka Malá, Slavonice

Vaříme express /03.12.12
Hlíva se špenátem

Hlíva se špenátem

Překvapí tě, jak dobře jde k sobě chuť obou hlavních surovin.

Mirka Zemanová, Jihlava

...
Vaříme express /11.12.12
Masová směs chilli

Masová směs chilli

Tuto rychlovku vařím ráda. Líbí se mi , co se dá z mletého masa vymyslet, nejen ...

Vaříme express /15.01.13
Kuřecí roládky na špejli

Kuřecí roládky na špejli

Podle receptu

Evy Mančíkové z Prahy

Vaříme express /05.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu