Andrea Janáková, Polička
Ingredience
- 250 g celozrnných špaget
- 1 dýně hokaido
- podle potřeby olivový olej
- trocha soli a pepře
- 1 snítka rozmarýnu
- 1 zakysaná smetana
- podle chuti pesto
- čerstvá bazalka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špagety dáme vařit podle návodu. Dýni hokaido přepůlíme a zbavíme jádřince. Pokrájíme ji na měsíčky a dáme do zapékací mísy.
-
Zakápneme olejem, okořeníme solí, pepřem a posypeme rozmarýnem. Pečeme při 190 °C doměkka. Ještě teplou dýni rozmixujeme se smetanou.
-
Špagety smícháme s dýňovou směsí a podle chuti ještě okořeníme solí a pepřem. Na talíři zdobíme pestem, opečenou dýní a čerstvou bazalkou.
Tip redakce
Hotové jídlo můžeš posypat slunečnicovými semínky.