Reklama
Špagetová omeleta
Fotogalerie:

Špagetová omeleta

Zdeňka Polanská
Zdeňka Polanská
Vsetín

Jestliže ti zbudou od oběda uvařené špagety, využij je pro přípravu omelety.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • Ingredience
  • 150 g uvařené špagety
  • 1 lžíce + na smažení olej
  • 3 plátky anglická slanina
  • 2 lžíce strouhaný sýr
  • 1 malá červená kapie
  • 2 jarní cibulka
  • 2 vejce
  • podle chuti sušená nebo čerstvá bazalka
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařené špagety dáme do mísy‚ přidáme lžíci oleje a strouhaný sýr. Cibulku a červenou papriku nakrájíme na kostičky‚ slaninu na nudličky a přidáme ke špagetám. Vejce rozšleháme‚ osolíme‚ přidáme špetku bazalky a smícháme se špagetami.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a špagetové těsto na něj nalijeme. Omeletu pomalu opékáme‚ dokud se nedá lehce uvolnit ode dna pánve‚ pak ji opatrně obrátíme (nejlépe se to podaří pomocí talíře) a opékáme z druhé strany.

  3. Hotovou omeletu před podáváním ještě posypeme nastrouhaným sýrem‚ nakrájíme na kousky a servírujeme s čerstvou zeleninou.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní česnečka

Jarní česnečka

Na její přípravu upotřebíš vývar z brambor. Vasil Černev, Praha
Vaříme express /30.03.09
Křepelčí omelety s cibulkou a paprikou

Křepelčí omelety s cibulkou a paprikou

Před Velikonocemi se křepelčí vejce často objevují.

Alena Liborová, Jihlava

Vaříme express /29.03.15
Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Cibuli restujeme pomalu, aby se uvolnil a zkaramelizoval cukr, který je v ní ...

Vaříme express /23.10.17
Listové koláčky plněné paprikami

Listové koláčky plněné paprikami

Jednuduché pohoštění pro kamarády.

Zdeňka Florová, Buchlovice

Vaříme express /02.12.14
Těstoviny zapečené se žampiony

Těstoviny zapečené se žampiony

Vařím rychlá jídla, čas radši věnuji dceři.
Katarína Havlíková, Kolín
Vaříme express /22.03.10
Bramborovo-špenátová tortilla

Bramborovo-špenátová tortilla

Do špenátu můžeš vmíchat prolisovaný česnek.

Petra Hodašová, Praha

Vaříme express /20.04.15
 

Nejnovější

Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha
Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
Hruškové vafle

Hruškové vafle

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.08.18
Stehenní řízek s fazolkami

Stehenní řízek s fazolkami

Jitka Jirušová, Vodňany

Vaříme express /18.08.18
Košík s květinami

Košík s květinami

Podle receptu

Věry Matějíčkové z Plzně

Všehochuť /18.08.18
Slaný dort

Slaný dort

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Všehochuť /18.08.18
Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Podle receptu Aničky Maninské z Prahy

Všehochuť /18.08.18
Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy

Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna

Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama