Jestliže ti zbudou od oběda uvařené špagety, využij je pro přípravu omelety.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- Ingredience
- 150 g uvařené špagety
- 1 lžíce + na smažení olej
- 3 plátky anglická slanina
- 2 lžíce strouhaný sýr
- 1 malá červená kapie
- 2 jarní cibulka
- 2 vejce
- podle chuti sušená nebo čerstvá bazalka
- špetka sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uvařené špagety dáme do mísy‚ přidáme lžíci oleje a strouhaný sýr. Cibulku a červenou papriku nakrájíme na kostičky‚ slaninu na nudličky a přidáme ke špagetám. Vejce rozšleháme‚ osolíme‚ přidáme špetku bazalky a smícháme se špagetami.
-
Na pánvi rozehřejeme olej a špagetové těsto na něj nalijeme. Omeletu pomalu opékáme‚ dokud se nedá lehce uvolnit ode dna pánve‚ pak ji opatrně obrátíme (nejlépe se to podaří pomocí talíře) a opékáme z druhé strany.
-
Hotovou omeletu před podáváním ještě posypeme nastrouhaným sýrem‚ nakrájíme na kousky a servírujeme s čerstvou zeleninou.