Reklama
Šneci se zelím
Fotogalerie:

Šneci se zelím

Petra Nováková

Kardašova Řečice

Vynikající zákusek k pivu či k vínu.

Petra Nováková, Kardašova Řečice

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • trocha mouky na vál
  • 200 g anglická slanina
  • 1 kysané zelí
  • 1 vejce
  • grilovací koření na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Ten poklademe po celé ploše anglickou slaninou a vymačkaným kysaným zelím a svineme do závinu.

  2. Potom ho nakrájíme na přibližně 1‚5 cm silné plátky a naskládáme řeznou plochou na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem‚ vydatně posypeme grilovacím kořením a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanová zelňačka

Smetanová zelňačka

Rychlá a chutná zelňačka. Martina Taušová, Hodonice
Vaříme express /06.01.13
Smažené bedly se sýrem

Smažené bedly se sýrem

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /11.08.18
Skleněné nudle se špenátem

Skleněné nudle se špenátem

Jídla inspirovaná čínskou kuchyní u nás patří k nejoblíbenějším.

Eva ...

Vaříme express /23.04.17
Vejce plněné lososovou pěnou

Vejce plněné lososovou pěnou

Podáváme je jako předkrm s pečivem.

Dalibor Marounek, Roudnice

Vaříme express /30.12.15
Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Vitaminy v celeru posilují imunitu.

Pavla Tomanová, Orlová-Lutyně

Vaříme express /17.01.16
Nepečený dortík

Nepečený dortík

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /24.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu