Reklama
Smetanový koláč s lososem
Fotogalerie:

Smetanový koláč s lososem

Renata Malá

Chvaletice

V kombinaci se smetanou je úžasně jemný a šťavnatý.

Renata Malá, Chvaletice

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 1 kysaná smetana
  • 1 menší cibule
  • 200 g filety z lososa
  • 1 pórek
  • sůl podle chuti
  • 1 vejce
  • trocha kmínu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto vyválíme na tenký plát a podle formy z něj vykrojíme spodní díl na koláč. Ten dáme do vymazané formy tak, aby kraje byly zvednuté. Ze zbytku vykrojíme druhou část.

  2. Těsto natřeme kysanou smetanou, posypeme pokrájenou cibulí, poklademe na plátky pokrájeným lososem, pórkem a osolíme.

  3. Přiklopíme druhým dílem těsta a ozdobíme zbytky ořezaného těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a upečeme.

Pošli recept! - Speciál - Listové těsto (16.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát ‚‚Slunečnice‘‘

Salát ‚‚Slunečnice‘‘

Je moc dobrá a navíc ještě pěkně ozdobí stůl. Irena Ivanová, Ostrava
Vaříme express /15.02.17
Krůtí plátek se sýrovou omáčkou

Krůtí plátek se sýrovou omáčkou

Drůbeží maso doplní výrazná chuť sýra.
Renata Warzelová, Otrokovice
...
Vaříme express /30.07.09
Zapékané chlebíčky se žampiony

Zapékané chlebíčky se žampiony

Moc dobrá, rychlá a teplá večeře pro celou rodinu, ale i originální luxusní ...
Vaříme express /30.12.13
Zapečená rajčata s hermelínem

Zapečená rajčata s hermelínem

Dávám přednost zelenině, hlavně při večeři nesmí chybět. Chuť těchto pečených ...
Vaříme express /22.03.10
Cibulovo-sýrový koláč

Cibulovo-sýrový koláč

Marta Nová, Prachatice
Vaříme express /09.11.18
Zapečený květák se šunkou

Zapečený květák se šunkou

Ideální jako rychlá večeře, kterou můžeme podávat s čerstvou zeleninkou.

Gabriela ...

Vaříme express /13.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu