Reklama
Reklama
Smetanovo-jahodový dort
Fotogalerie:

Smetanovo-jahodový dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • špetka soli
  • na formu mouka a tuk
  • NÁPLŇ:
  • 500 g jahod
  • 80 g cukru moučky
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 želatinový ztužovač
  • 100 ml vlažné vody
  • NA OZDOBU:
  • jahody
  • hrubě nasekané pistácie

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s cukrem a vmícháme mouku. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka zapracujeme do těsta.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme dozlatova.

  3. Necháme vychladnout, uvolníme okraj formy, umyjeme ho, osušíme a opět upevníme na dno formy.

  4. Jahody rozmixujeme s cukrem, smetanu ušleháme a vmícháme k jahodám. Želatinový ztužovač připravíme s vlažnou vodou dle návodu a přidáme jahodovo-smetanový základ.

  5. Vše nalijeme na upečený korpus, ozdobíme jahodami, okraje dortu posypeme pistáciemi a dort uložíme na několik hodin do lednice, aby ztuhl a pořádně se vychladil.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žampiony s vinnou klobásou

Žampiony s vinnou klobásou

Já k nim dělám bramborovou kaši. Vlaďka Smutná, Klatovy
Vaříme express /10.10.16
Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Slámu je nejlepší smažit ve fritovacím hrnci.

Alena Housková, Vsetín

Vaříme express /12.05.16
Žampionová pochoutka s hermelínem

Žampionová pochoutka s hermelínem

Zajímavý recept na dobrý bezmasý oběd, který ti bude chutnat.

Hana Kupková, ...

Vaříme express /10.10.13
Kuřecí s bylinkovým máslem a šťouchanými brambory

Kuřecí s bylinkovým máslem a šťouchanými brambory

Bylinkové máslo je skvělé nejen na mase, ale i namazané na kousku bagetky.

Andrea ...

Vaříme express /19.09.17
Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Jednoduchá, rychlá a chutná polévka.
Vaříme express /17.08.14
Zapečená zelenina na víně

Zapečená zelenina na víně

Čas od času si člověk potřebuje dát dietnější jídlo, a když máte doma od každé ...
Vaříme express /16.01.11
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama