Reklama
Smetanová pórková polévka s lososem
Fotogalerie:

Smetanová pórková polévka s lososem

Klára Přibíková

Přerov

Barevná, zvláštní, sváteční.

Klára Přibíková, Přerov

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 pórek
  • 1 lžíce máslo
  • 1,5 l drůbeží vývar
  • 3–4 brambory
  • 1 bobkový list
  • podle chuti sůl a pepř
  • 100 ml smetana
  • 100 g plátky uzeného lososa
  • pár lístků pažitka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Pórky důkladně omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Zalijeme je studeným drůbežím vývarem a přidáme nakrájené brambory a bobkový list.

  2. Polévku vaříme asi 20 minut. Dochutíme ji solí a pepřem, přilijeme smetanu na vaření a necháme přejít varem. Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem.

  3. Lososa nakrájíme na kousky, pažitku nastříháme a ozdobíme jimi jednotlivé porce.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlé kuřecí karí nudličky

Rychlé kuřecí karí nudličky

S čerstvou zeleninou budou ještě lepší. Monika Nebojsová, Vyškov
Vaříme express /16.09.15
Šumavská zelnice

Šumavská zelnice

Tato polévka je chutná a velmi rychlá na přípravu. Milovníky zelí určitě ...

Vaříme express /17.10.12
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Kuličky na pórku

Kuličky na pórku

Smetana vše báječně zjemní.

Irena Ivanova, Ostrava

Vaříme express /23.02.14
Letní zeleninová  polévka

Letní zeleninová polévka

Nejlepší je ze zeleniny ze zahrádky.

Lucie Blahová, Slavičín

Vaříme express /29.07.13
Špízy s překvapením

Špízy s překvapením

Zase jiná variace na téma snadné vaření.

Pavla Tomanová, Orlová

Vaříme express /04.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu