Barevná, zvláštní, sváteční.
Klára Přibíková, Přerov
Ingredience
- Ingredience
- 2 pórek
- 1 lžíce máslo
- 1,5 l drůbeží vývar
- 3–4 brambory
- 1 bobkový list
- podle chuti sůl a pepř
- 100 ml smetana
- 100 g plátky uzeného lososa
- pár lístků pažitka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pórky důkladně omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Zalijeme je studeným drůbežím vývarem a přidáme nakrájené brambory a bobkový list.
-
Polévku vaříme asi 20 minut. Dochutíme ji solí a pepřem, přilijeme smetanu na vaření a necháme přejít varem. Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
-
Lososa nakrájíme na kousky, pažitku nastříháme a ozdobíme jimi jednotlivé porce.