Reklama
Reklama
Smetanová pórková polévka s lososem
Fotogalerie:

Smetanová pórková polévka s lososem

Klára Přibíková

Přerov

Barevná, zvláštní, sváteční.

Klára Přibíková, Přerov

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 pórek
  • 1 lžíce máslo
  • 1,5 l drůbeží vývar
  • 3–4 brambory
  • 1 bobkový list
  • podle chuti sůl a pepř
  • 100 ml smetana
  • 100 g plátky uzeného lososa
  • pár lístků pažitka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Pórky důkladně omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Zalijeme je studeným drůbežím vývarem a přidáme nakrájené brambory a bobkový list.

  2. Polévku vaříme asi 20 minut. Dochutíme ji solí a pepřem, přilijeme smetanu na vaření a necháme přejít varem. Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem.

  3. Lososa nakrájíme na kousky, pažitku nastříháme a ozdobíme jimi jednotlivé porce.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chorvatské vepřové medailonky

Chorvatské vepřové medailonky

Hodí se k nim rýže nebo bílé pečivo. Dana Lelíčková, Brno
Vaříme express /01.09.16
Pepřové kuličky se slaninou

Pepřové kuličky se slaninou

Podávám je s hořčicí, kečupem a cibulkou.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

...
Vaříme express /14.11.16
Plněná portobella

Plněná portobella

Se skleničkou vína nemají chybu.

Jitka Dvořáková, České Budějovice

Vaříme express /07.10.15
Brambory plněné brynzou

Brambory plněné brynzou

Hmmm... Výborné! A jako příloha? Kyška nebo podmáslí. Dobře vychlazené.
Vlaďka ...
Vaříme express /25.08.14
Jemná česnečka

Jemná česnečka

Polévka, která vyžene z těla vše špatné.
Helena Nevečeřalová, Chomutov
Vaříme express /09.03.09
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama