Reklama
Smetanová hrášková polévka
Fotogalerie:

Smetanová hrášková polévka

Danuše Bílská

Praha
Až budeš někdy přemýšlet, co rychle připravit na stůl, aby se tvoji jedlíci najedli a neměli pocit, že byli nějak ošizeni, zkus můj recept. Polévka je to vydatná, hustá, že by v ní i lžíce mohla stát, a je výborná.
Danuše Bílská, Praha

Ingredience

  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 smetana
  • 1 cibule
  • 500 g hrášek sterilizovaný
  • pažitka
  • 1 l vývar zeleninový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hrášek vsypeme do osolené vroucí vody a 5 minut ho povaříme. Slijeme přes cedník a ochladíme studenou vodou. V hrnci na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, vsypeme okapaný hrášek, zalijeme horkým zeleninovým vývarem, který jsme si předtím připravili z kostky, a 5 minut povaříme.
  2. Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a polévku rozmixujeme. Polévku podáváme s pe­čivem, které můžeme opéct v toastovači. Je to vydatná a rychlá večeře.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí sendviče

Kuřecí sendviče

Přítel často jezdí na pracovní cesty. Dřív mu maminka smažila řízky, teď si ...
Vaříme express /05.09.17
Domácí langoše

Domácí langoše

Jíme je s cukrem nebo s kečupem a se sýrem.
Lenka Půhonová, Praha
Vaříme express /23.09.08
Burger s domácí tatarkou

Burger s domácí tatarkou

Hamburgery můžeš grilovat i venku.
David Bezucha, Mladá Boleslav
Vaříme express /11.11.10
Tvarůžky s vejci

Tvarůžky s vejci

Super voňavá večeře pro labužníky.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /17.12.12
Špagety po našem

Špagety po našem

Druhý den jsou ještě lepší, chutě se propojí.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Vaříme express /25.02.14
Marináda z nivy

Marináda z nivy

Na zeleninu i maso.
Hana Markupová, Chomutov
Vaříme express /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu