Reklama
Smetanová česnečka
Fotogalerie:

Smetanová česnečka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Polévky máme rádi, hlavně ty klasické. Ale proč občas nevyzkoušet nějakou novinku? Smetanová česnečka nás svojí jemnou chutí mile překvapila. Určitě stojí za to si ji uvařit.
Mojmír Michálek, Vsetín

Ingredience

  • 250 ml smetana
  • 2 lžíce máslo
  • 1 kostka masox
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 6 stroužků česnek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

32 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Rozpustíme dvě lžíce másla, na kterém zpěníme prolisované stroužky česneku. Potom je zaprášíme hladkou moukou, aby se vytvořila světlá jíška. Hotovu jíšku zalijeme vývarem, který jsme si předem připravili z kostky masoxu. Do česnečky ještě přilijeme smetanu a vše necháme povařit zhruba 15 minut. Polévku dochutíme solí, případně jiným dochucovacím kořením. Zdobíme ji čerstvou majoránkou nebo petrželkou podle vlastní chuti. Podáváme ji s opraženou houskou.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba
Vaříme express /19.01.18
Nepečený třešňový dezert

Nepečený třešňový dezert

Milada Horáčková, Ústí nad Labem

Vaříme express /03.06.18
Zapékaný pangasius

Zapékaný pangasius

Nám nejvíc chutná s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
...
Vaříme express /16.07.12
Listové čtverečky s hruškou a sýrem

Listové čtverečky s hruškou a sýrem

Křupavá chuťovka k vínečku.

Andrea Marešová, Karlovy Vary

Vaříme express /17.01.16
Sklářské žemlové knedlíky

Sklářské žemlové knedlíky

Do těsta můžeme přidat kysanou smetanu.

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /12.11.17
Sýrové špalíčky

Sýrové špalíčky

Je to dobré, rychlé a levné jídlo.
Lenka Dohnalová, Říčany
Vaříme express /27.12.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu