Reklama
Směs na toastech
Fotogalerie:

Směs na toastech

Dagmar Bártová

Mělník

Tuto jednoduchou pochoutku připravuji jako dietní večeři, nebo když je venku velké teplo, hodí se i jako lehký oběd. Díky chilli papričce je příjemně pikantní, jestli ti pálivá chuť nevadí, přidej jí klidně i trochu víc.

Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 300 g kuřecí prsa
  • 300 g krůtí prsa
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 malý lilek
  • 1 rajče
  • 1 malá chilli paprička
  • 5 ks jarní cibulka
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžička sladká paprika
  • trocha soli
  • 1 lžička bramborový škrob
  • 8 plátků toastový chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Pak je také nakrájíme na stejně velké kostky. Podobně rozkrájíme i lilek a rajče. Chilli papričku najemno nasekáme. Jarní cibulky opláchneme, osušíme a nakrájíme na kolečka.

  2. krok2

    Toastový chléb opečeme bez tuku v topinkovači nebo na plechu v elektrické troubě vyhřáté na 200 °C.

  3. krok3

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme olivový olej, sladkou papriku a nakrájené maso. Zamícháme a zprudka asi 7 minut opékáme. Pak přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, osolíme, přiklopíme pokličkou a  5 minut dusíme. Pokličku sundáme, zahustíme bramborovým škrobem rozmíchaným v trošce vody a ještě asi 3 minuty necháme na ohni.

  4. Hotovou směs rozdělíme na 8 připravených toastů a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené celerové chlebíčky

Zapečené celerové chlebíčky

Výborné jsou například k bílému vínu, po zapečení jsou krásně křupavé. ...
Vaříme express /10.07.14
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Roláda ze všech druhů sýrů

Roláda ze všech druhů sýrů

Moc pěkně vypadá na obložené míse při studeném pohoštění.

Ivana Černá, Praha

...
Vaříme express /10.07.14
Pikantní kotlety

Pikantní kotlety

Grilovaná rychlovka k obědu.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /27.08.14
Vepřová panenka v bylinkové směsi

Vepřová panenka v bylinkové směsi

Maso si uchová veškerou šťávu, chuť záleží na grilovacím koření
...

Vaříme express /02.08.16
Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Je výborná, lehká a hotová za chviličku.

Michaela Radová, Střítež nad Ludinou

Vaříme express /09.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu