Reklama
Směs na toastech
Fotogalerie:

Směs na toastech

Dagmar Bártová

Mělník

Tuto jednoduchou pochoutku připravuji jako dietní večeři, nebo když je venku velké teplo, hodí se i jako lehký oběd. Díky chilli papričce je příjemně pikantní, jestli ti pálivá chuť nevadí, přidej jí klidně i trochu víc.

Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 300 g kuřecí prsa
  • 300 g krůtí prsa
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 malý lilek
  • 1 rajče
  • 1 malá chilli paprička
  • 5 ks jarní cibulka
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžička sladká paprika
  • trocha soli
  • 1 lžička bramborový škrob
  • 8 plátků toastový chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Pak je také nakrájíme na stejně velké kostky. Podobně rozkrájíme i lilek a rajče. Chilli papričku najemno nasekáme. Jarní cibulky opláchneme, osušíme a nakrájíme na kolečka.

  2. krok2

    Toastový chléb opečeme bez tuku v topinkovači nebo na plechu v elektrické troubě vyhřáté na 200 °C.

  3. krok3

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme olivový olej, sladkou papriku a nakrájené maso. Zamícháme a zprudka asi 7 minut opékáme. Pak přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, osolíme, přiklopíme pokličkou a  5 minut dusíme. Pokličku sundáme, zahustíme bramborovým škrobem rozmíchaným v trošce vody a ještě asi 3 minuty necháme na ohni.

  4. Hotovou směs rozdělíme na 8 připravených toastů a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Vaříme express /20.08.18
Zapečené fazole

Zapečené fazole

Pavla Tomanová, Lutyně

Vaříme express /09.02.18
Roláda ze všech druhů sýrů

Roláda ze všech druhů sýrů

Moc pěkně vypadá na obložené míse při studeném pohoštění.

Ivana Černá, Praha

...
Vaříme express /10.07.14
Pečená obalovaná křidýlka

Pečená obalovaná křidýlka

Snadný oběd i pro úplné začátečníky.

Veronika Zelená, Jindřichův Hradec

Vaříme express /16.09.13
Obložená vejce

Obložená vejce

Když zbyde bramborový salát od oběda, připravíme z něho obložená vejce.

Veronika ...

Vaříme express /25.02.13
Pažitková pomazánka

Pažitková pomazánka

Jednohubky s pažitkovou pomazánkou jsou rychlé a výborné občerstvení pro ...
Vaříme express /08.09.10
 

Nejnovější

Játra z divočáka s cuketou

Játra z divočáka s cuketou

Zdeněk Ondruch, Kroměříž
Za pár korun /21.11.18
Vdolky s anglickou slaninou

Vdolky s anglickou slaninou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /21.11.18
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /21.11.18
Plněné batáty se sýrem

Plněné batáty se sýrem

Ozdob jídlo bylinkami.

Podle receptu Elišky Trhanové z Loun

Zdravě a chutně /21.11.18
Pivní koláč z kynutého těsta

Pivní koláč z kynutého těsta

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /21.11.18
Paštika z hub a paprik

Paštika z hub a paprik

Pavla Teznerová, Chotěboř

Všehochuť /21.11.18
Vegetariánský burger

Vegetariánský burger

Skvělá svačina do školy.

Podle receptu Eriky Kolínové z Jihlavy

Všehochuť /21.11.18
Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

K pivu jako stvořené!

Josef Vodička, Semily

Za pár korun /20.11.18
Srnčí žebra na česneku

Srnčí žebra na česneku

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /20.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama