Reklama
Směs na toastech
Fotogalerie:

Směs na toastech

Dagmar Bártová

Mělník

Tuto jednoduchou pochoutku připravuji jako dietní večeři, nebo když je venku velké teplo, hodí se i jako lehký oběd. Díky chilli papričce je příjemně pikantní, jestli ti pálivá chuť nevadí, přidej jí klidně i trochu víc.

Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 300 g kuřecí prsa
  • 300 g krůtí prsa
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 malý lilek
  • 1 rajče
  • 1 malá chilli paprička
  • 5 ks jarní cibulka
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžička sladká paprika
  • trocha soli
  • 1 lžička bramborový škrob
  • 8 plátků toastový chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Pak je také nakrájíme na stejně velké kostky. Podobně rozkrájíme i lilek a rajče. Chilli papričku najemno nasekáme. Jarní cibulky opláchneme, osušíme a nakrájíme na kolečka.

  2. krok2

    Toastový chléb opečeme bez tuku v topinkovači nebo na plechu v elektrické troubě vyhřáté na 200 °C.

  3. krok3

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme olivový olej, sladkou papriku a nakrájené maso. Zamícháme a zprudka asi 7 minut opékáme. Pak přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, osolíme, přiklopíme pokličkou a  5 minut dusíme. Pokličku sundáme, zahustíme bramborovým škrobem rozmíchaným v trošce vody a ještě asi 3 minuty necháme na ohni.

  4. Hotovou směs rozdělíme na 8 připravených toastů a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Vyzkoušej můj recept na bleskové knedlíky. Pavlína Jírová, Všelibice
Vaříme express /30.07.09
Losos na zelenině

Losos na zelenině

Ryba s chutí vínečka je velká pochoutka.
Miluše Paymová, Karviná
Vaříme express /09.03.09
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Špagety s pikantní omáčkou

Špagety s pikantní omáčkou

Naprosto super dobrota, mohu ji jíst denně.

Karel Pokorný, Olomouc

Vaříme express /22.03.14
Listový koláč s nivou a brokolicí

Listový koláč s nivou a brokolicí

Peču ho, když chci manželovi udělat radost.

Eliška Hejkalová, Praha

Vaříme express /02.02.16
Kolečka s klobásou

Kolečka s klobásou

Výborné pikantní pohoštění.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /03.08.14
 

Nejnovější

Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha
Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
Hruškové vafle

Hruškové vafle

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.08.18
Stehenní řízek s fazolkami

Stehenní řízek s fazolkami

Jitka Jirušová, Vodňany

Vaříme express /18.08.18
Košík s květinami

Košík s květinami

Podle receptu

Věry Matějíčkové z Plzně

Všehochuť /18.08.18
Slaný dort

Slaný dort

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Všehochuť /18.08.18
Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Podle receptu Aničky Maninské z Prahy

Všehochuť /18.08.18
Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy

Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna

Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama