Hana Šátralová, Praha
Ingredience
- 4 pórky (pouze bílá část)
- dle chuti sůl a pepř
- 2 vejce
- 5 lžic piva
- 1 lžička škrobové moučky
- 60 g tvrdého sýra
- grilovací koření
- 4 lžíce hladké mouky
- dle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pórek povaříme ve slané vodě do poloměkka a necháme ho vychladnout. Zatím si připravíme těstíčko.
-
Do mísy dáme vejce, pivo, škrobovou moučku a vše prošleháme. Přidáme najemno nastrouhaný sýr, koření, sůl a podle potřeby hladkou mouku. Mouku přidáváme postupně, dokud nezískáme hustší těstíčko.
-
Studený pórek nakrájíme na asi 7 cm dlouhé dílky, které obalíme v hladké mouce a v těstíčku.
-
Smažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova a odkládáme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Nejlepší přílohou jsou brambory.