Ingredience
- 1 pórek
- 1 lžička sůl
- 4 plátky šunka
- 4 plátky sýr eidam
- 1 vejce
- dle potřeby mouka hladká
- dle potřeby strouhanka
- dle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pórek očistíme, nakrájíme ho na 4 kousky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Necháme ho okapat.
-
Každý kousek pórku zabalíme do sýra a pak do šunky a obalíme v mouce. Vejce rozšleháme a jemně osolíme. Připravené kousky pórku namočíme do vajíčka a nakonec obalíme ve strouhance.
-
Pórky smažíme v dostatečném množství oleje. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a tatarská omáčka nebo čerstvý zeleninový salát.