Když nemám lesní houby, jsou také dobré.
Jindřich Ostrý, Jablonec
Ingredience
- 400 g brambory
- 2 vejce
- sůl podle potřeby
- 500 g žampiony
- 4 lžíce najemno nastrouhaný tvrdý sýr
- na obalení hladká mouka a strouhanka
- olej na smažení
- kousek másla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Žampiny očistíme a větší kusy překrojíme. Vejce rozklepneme a rozšleháme v míse se strouhaným sýrem.
-
Připravené žampiony obalíme v trojobalu – nejdříve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích se sýrem a nakonec ve strouhance.
-
Smažíme na dostatečném množství oleje dozlatova. Podáváme s bramborami a kouskem másla.