Reklama
Smažené žampiony
Fotogalerie:

Smažené žampiony

Jindřich Ostrý

Jablonec

Když nemám lesní houby, jsou také dobré.

Jindřich Ostrý, Jablonec

Ingredience

  • 400 g brambory
  • 2 vejce
  • sůl podle potřeby
  • 500 g žampiony
  • 4 lžíce najemno nastrouhaný tvrdý sýr
  • na obalení hladká mouka a strouhanka
  • olej na smažení
  • kousek másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, ­nakrájíme na větší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Žampiny očistíme a větší kusy překrojíme. Vejce rozklepneme a rozšleháme v míse se strouhaným sýrem.

  2. Připravené žampiony obalíme v trojobalu – nejdříve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích se sýrem a nakonec ve strouhance.

  3. Smažíme na dostatečném množství oleje dozlatova. Podáváme s bramborami a kouskem másla.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené tvarůžky

Smažené tvarůžky

Celé mojí rodině chutná smažený sýr. Připravuji ho docela často. Doposud jsem vždy ...
Vaříme express /22.12.08
Cuketová pomazánka s parmazánem

Cuketová pomazánka s parmazánem

Potřené pečivo ještě posyp petrželkou.

Lenka Krupičková, Rakovník

Vaříme express /20.04.16
Pstruh s kořením z Provence

Pstruh s kořením z Provence

Monika Buzková, Liberec

Vaříme express /02.03.18
Palačinky plněné vaječnou směsí

Palačinky plněné vaječnou směsí

Těsto na palačinky by nemělo být příliš husté.


Hana Jindrová, ...

Vaříme express /26.03.17
Nudle po čínsku

Nudle po čínsku

Rychlé jídlo, které u nás právě ‚‚frčí‘‘.

Jarka Hromádková, Mělník

Vaříme express /28.12.15
Salát se sušenými rajčaty

Salát se sušenými rajčaty

Recept mám z dovolené a je opravdu skvělý.

Yvonna Nekvasilová, Děčín

Vaříme express /29.07.14
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama