Reklama
Smažené toasty
Fotogalerie:

Smažené toasty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Eva Stará, Přibyslav

Ingredience

  • 100 g nakládané kyselé zeleninové směsi
  • 1 cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 4 kyselé okurky
  • 2 lžíce oleje
  • 4 vejce
  • 150 g sýra (eidam)
  • trocha soli a pepře
  • hrst nasekané pažitky
  • 8 plátů toastového chleba
  • trocha oleje na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z nakládané zeleniny slijeme nálev a přendáme ji do misky. Cibuli oloupeme, papriku zbavíme jadérek a nakonec vše společně s kyselými okurkami pokrájíme na dlouhé tenké proužky. Tuto směs smícháme s nakládanou zeleninou. Přidáme olej a promícháme.

  2. Vejce v misce našleháme, vsypeme na jemné straně struhadla nastrouhaný sýr a vše promícháme. Přidáme nasekanou pažitku, sůl a pepř.

  3. Toastový plátek po obou stranách namočíme do vaječné směsi a přendáme na talíř. Naplníme střed zeleninovou směsí, kterou předem lehce vymačkáme, aby toasty nerozmáčela. Přikryjeme druhým namočeným toastovým chlebem a lehce stlačíme.

  4. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a obracečkou vkládáme obalené smaženky (pro usnadnění je můžeme spojit párátky). Smažíme z obou stran dozlatova.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paprikové strapačky

Paprikové strapačky

Výborná specialita z Moravy. Radana Spilková, Karlovy Vary
Vaříme express /12.04.15
Špagety s krabími tyčinkami

Špagety s krabími tyčinkami

Jednoduchá příprava, ale skvělý výsledek.

Milca Václavíková, Velešín

Vaříme express /22.06.14
Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou

Těstoviny se zeleninou a smaženou petrželkou

Uvařeno podle receptu

Věry Zkusílkové z Opavy

Vaříme express /07.02.18
Těstovinový salát podle mé dcery

Těstovinový salát podle mé dcery

Připravuje ho často, všem nám chutná.
Miroslava Bultasová, Přeštice
Vaříme express /14.07.12
Čertovy nudle

Čertovy nudle

Přímo ďábelská kombinace pro tvé chuťové buňky.
Libuše Hlaváčová, Brno
Vaříme express /06.12.10
Rychlý fazolový salát

Rychlý fazolový salát

Výživná a zdravá večeře nebo svačinka.

Ruth Šklíbová, Trutnov

Vaříme express /14.05.16
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama