Reklama
Smažené šunkové rolky
Fotogalerie:
 

Smažené šunkové rolky

Tereza Vodová

Dobříš
Myslím si, že tato dobrota skvěle uspokojí tvé chuťové buňky.
Tereza Vodová, Dobříš

Ingredience

  • 8 plátků sýr plátkový
  • 8 plátků šunka vepřová
  • 8 trojúhelníčků sýr tavený
  • hrst petrželka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení
  • 200 ml jogurt bílý
  • 2 lžíce majonéza
  • špetka pepř
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Tavené sýry zbavíme alobalových obalů a vložíme je do misky. Přidáme nasekanou petrželku a vidličkou dobře promícháme.
  2. krok2 Na stůl rozložíme plátkový sýr. Na každý položíme plátek šunky. Na šunku doprostřed lžičkou rozprostřeme sýrovo--bylinkovou směs. Potom naplněné plátky zavineme do rolek a zpevníme párátky.
  3. krok3 Připravíme si těstíčko: v misce rozšleháme vejce s hladkou moukou a solí. Připravené rolky ponoříme do těstíčka, při vyndávání necháme okapat a pak obalíme ve strouhance.
  4. krok4 Na pánvi rozehřejeme olej a rolky prudce ze všech stran osmažíme dozlatova. Podáváme je teplé s jogurtovým ­dipem (jogurt důkladně rozšleháme s majolkou, bílým mletým pepřem a solí).

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí plátek na meruňkách

Krůtí plátek na meruňkách

Jako příloha se hodí i hranolky z celeru. Jana Remková, Orlová
Vaříme express /05.07.15
Zelníky

Zelníky

Bezva svačinka plná vitaminů.

Monika Stejskalová, Horní Brašov

Vaříme express /04.02.14
Výtečný hráškový krém

Výtečný hráškový krém

Tato polévka nejen zasytí, ale i zahřeje.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /12.01.14
Čínské nudle s kuřecím masem

Čínské nudle s kuřecím masem

Jednoduchý a rychlý recept na dobrou večeři.

Martin Mareš, Volenice

Vaříme express /10.05.12
Pečená klobása v alobalu

Pečená klobása v alobalu

Pikantní klobása obložená slaninou, sýrem, vejcem a dalšími surovinami a zapečená v ...

Vaříme express /08.02.13
Vepřová panenka v bylinkové směsi

Vepřová panenka v bylinkové směsi

Maso si uchová veškerou šťávu, chuť záleží na grilovacím koření
...

Vaříme express /02.08.16
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama