Reklama
Smažené špalíčky se šunkou
Fotogalerie:

Smažené špalíčky se šunkou

Vít Zrzavý

Ostrava

Krůtí maso je křehké a poměrně rychle se propeče. Proto tuhle delikatesu připravuji vždy, když k nám přijdou na návštěvu přátelé s dětmi.

Vít Zrzavý, Ostrava

Ingredience

  • 800 g krůtí prsa
  • 12 plátků uzený sýr
  • 12 plátků šunka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléko
  • 2-3 lžíce hladká mouka
  • na obalení trocha strouhanky
  • olej na smažení
  • špetka bílého pepře a soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Krůtí maso omyjeme ve studné vodě a dosucha osušíme. Pak je nakrájíme na 12 plátků a lehce naklepeme. Jednotlivé plátky osolíme a opepříme.

  2. krok2

    Na každý plátek masa položíme šunku a doprostřed srolovaný uzený sýr. Vytvoříme balíčky, které špejlí propíchneme, aby se při smažení nerozbalily.

  3. krok3

    Do misky rozklepneme vejce, přidáme mléko a metličkou rozšleháme. Osolíme a mírně opepříme. Zahustíme hladkou moukou.

  4. V těstíčku namáčíme připravené balíčky a pak je obalíme ve strouhance.

  5. Na pánvi rozehřejeme olej a balíčky na něm ze všech stran osmažíme. Hotové pokládáme na savý papír, abychom odstranili přebytečný tuk ze smažení.

  6. Podáváme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Tip redakce

Krůtí balíčky můžeme podávat i studené bez příloh jako předkrm.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň
Vaříme express /23.06.18
Zapečené brambory s mletým vepřovým

Zapečené brambory s mletým vepřovým

Skvělé jídlo třeba na chalupu.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Vaříme express /20.07.14
Jiřinčiny zelíčkovo–sýrové karbanátky

Jiřinčiny zelíčkovo–sýrové karbanátky

Nejlepší jsou ještě teplé, protože sýr se krásně roztéká.
Jiřina ...
Vaříme express /17.03.10
Těstoviny v sýrové omáčce

Těstoviny v sýrové omáčce

U nás v rodině velmi oblíbené jídlo.

Jana Niemcová, Třinec

Vaříme express /02.01.15
Koláč s debrecínským bokem

Koláč s debrecínským bokem

Dělám ho často pro manžela.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Vaříme express /16.01.14
Petrželové šišky se strouhaným sýrem

Petrželové šišky se strouhaným sýrem

Výborná obměna klasického čevapčiči.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Vaříme express /02.07.12
 

Nejnovější

Cuketové placičky s chilli

Cuketové placičky s chilli

Jana Kovářová, Ústí nad Labem
Za pár korun /19.11.18
Rajčatový tataráček

Rajčatový tataráček

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná

Vaříme express /19.11.18
Papriky plněné masem

Papriky plněné masem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /19.11.18
Trnkové víno

Trnkové víno

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /19.11.18
Mexické grilované plněné papriky

Mexické grilované plněné papriky

Podle receptu

Dity Horákové z Plzně

Všehochuť /19.11.18
Sladké oříšky tety Marušky

Sladké oříšky tety Marušky

Andrea Janáková, Polička

Sladký život /19.11.18
Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...

Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama