Krůtí maso je křehké a poměrně rychle se propeče. Proto tuhle delikatesu připravuji vždy, když k nám přijdou na návštěvu přátelé s dětmi.
Vít Zrzavý, Ostrava
Ingredience
- 800 g krůtí prsa
- 12 plátků uzený sýr
- 12 plátků šunka
- 1 vejce
- 2 lžíce mléko
- 2-3 lžíce hladká mouka
- na obalení trocha strouhanky
- olej na smažení
- špetka bílého pepře a soli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Krůtí maso omyjeme ve studné vodě a dosucha osušíme. Pak je nakrájíme na 12 plátků a lehce naklepeme. Jednotlivé plátky osolíme a opepříme.
-
Na každý plátek masa položíme šunku a doprostřed srolovaný uzený sýr. Vytvoříme balíčky, které špejlí propíchneme, aby se při smažení nerozbalily.
-
Do misky rozklepneme vejce, přidáme mléko a metličkou rozšleháme. Osolíme a mírně opepříme. Zahustíme hladkou moukou.
-
V těstíčku namáčíme připravené balíčky a pak je obalíme ve strouhance.
-
Na pánvi rozehřejeme olej a balíčky na něm ze všech stran osmažíme. Hotové pokládáme na savý papír, abychom odstranili přebytečný tuk ze smažení.
-
Podáváme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Tip redakce
Krůtí balíčky můžeme podávat i studené bez příloh jako předkrm.