Reklama
Smažené špalíčky se šunkou
Fotogalerie:

Smažené špalíčky se šunkou

Vít Zrzavý

Ostrava

Krůtí maso je křehké a poměrně rychle se propeče. Proto tuhle delikatesu připravuji vždy, když k nám přijdou na návštěvu přátelé s dětmi.

Vít Zrzavý, Ostrava

Ingredience

  • 800 g krůtí prsa
  • 12 plátků uzený sýr
  • 12 plátků šunka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléko
  • 2-3 lžíce hladká mouka
  • na obalení trocha strouhanky
  • olej na smažení
  • špetka bílého pepře a soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Krůtí maso omyjeme ve studné vodě a dosucha osušíme. Pak je nakrájíme na 12 plátků a lehce naklepeme. Jednotlivé plátky osolíme a opepříme.

  2. krok2

    Na každý plátek masa položíme šunku a doprostřed srolovaný uzený sýr. Vytvoříme balíčky, které špejlí propíchneme, aby se při smažení nerozbalily.

  3. krok3

    Do misky rozklepneme vejce, přidáme mléko a metličkou rozšleháme. Osolíme a mírně opepříme. Zahustíme hladkou moukou.

  4. V těstíčku namáčíme připravené balíčky a pak je obalíme ve strouhance.

  5. Na pánvi rozehřejeme olej a balíčky na něm ze všech stran osmažíme. Hotové pokládáme na savý papír, abychom odstranili přebytečný tuk ze smažení.

  6. Podáváme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Tip redakce

Krůtí balíčky můžeme podávat i studené bez příloh jako předkrm.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový salát

Těstovinový salát

Nikola Peterová, Praha
Vaříme express /31.08.19
Smažené rolky s pórkem

Smažené rolky s pórkem

Dva druhy sýra a mandle dělají z tohoto jídla neobyčejnou lahůdku.
Martina ...
Vaříme express /27.05.13
Drink pro horké letní dny

Drink pro horké letní dny

Díky zázvoru a bezinkám má úžasnou chuť i vůni.

Petra Papežová, Teplice

Vaříme express /31.07.16
Penne s pistáciemi

Penne s pistáciemi

V minutce máte hotové syté a chutné jídlo.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Vaříme express /14.10.14
Šunka zapečená se špenátem a sýrem

Šunka zapečená se špenátem a sýrem

Jednoduché, ale syté a výborné jídlo z veky, šunky, sýra a listového špenátu.

Pavel ...

Vaříme express /30.09.12
Rajčata po italsku

Rajčata po italsku

Vejci naplněná rajčata jsou skvělá jako nedělní teplá snídaně.

Klára ...

Vaříme express /21.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu