Reklama
Smažené rolky s pórkem
Fotogalerie:

Smažené rolky s pórkem

Martina Mináriková

Dvůr Králové
Dva druhy sýra a mandle dělají z tohoto jídla neobyčejnou lahůdku.
Martina Mináriková, Dvůr Králové

Ingredience

  • Rolky:
  • 2 pórek
  • 6 plátků sýr eidam
  • 6 plátků šunka
  • 150 g niva
  • 1 vejce
  • Ostatní:
  • dle potřeby mléko
  • dle potřeby mouka hladká
  • špetka sůl
  • 50 g mandle nasekané

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Listy pórku krátce povaříme. Na plátky šunky rozložíme plátky eidamu a listy pórku‚ do kterých dáme kousky nivy. Potom listy srolujeme. Můžeme je sepnout párátky‚ která před podáváním odstraníme.
  2. Z vajec‚ mléka‚ hladké mouky a soli uděláme těstíčko‚ do kterého namáčíme rolky a obalujeme je v mandlích.
  3. Osmažíme je na rozpáleném oleji ze všech stran a servírujeme s brambory v jakékoli podobě‚ například s bramborovou kaší s cibulkou nebo s hranolky.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jemná pomazánka z mořského ďasa

Jemná pomazánka z mořského ďasa

Když ti zbude bramborová kaše, použij ji při přípravě pomazánky. Dáša ...
Vaříme express /27.05.16
Zapékané těstoviny

Zapékané těstoviny

Skvělé jídlo, které vařím opravdu často.
Jiřina Bejdáková, Studénka
Vaříme express /08.01.09
Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Je to u nás celoroční hit, kterým hostíme všechny návštěvy.

Míša ...

Vaříme express /25.08.17
Zahradníkovy lasagne

Zahradníkovy lasagne

Při pečení musí povrch pěkně zezlátnout.

Terezie Kouřilová, Zlín

Vaříme express /06.09.16
Roláda ze všech druhů sýrů

Roláda ze všech druhů sýrů

Moc pěkně vypadá na obložené míse při studeném pohoštění.

Ivana Černá, Praha

...
Vaříme express /10.07.14
Česnekovo-sýrová pomazánka

Česnekovo-sýrová pomazánka

Pikantní pomazánka vhodná nejen na jednohubky.
Vaříme express /22.02.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu