Reklama
Reklama
Smažené řízky z hlívy s dipem
Fotogalerie:

Smažené řízky z hlívy s dipem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Karolíny Kocourkové z Hranic

Ingredience

  • 600 g hlívy ústřičné
  • na obalování hladká mouka
  • 1/2 lžičky houbového koření
  • 4 vejce
  • dle potřeby sůl a pepř
  • dle potřeby strouhanka
  • na smažení řepkový olej
  • DIP:
  • 100 g gorgonzoly
  • 120 ml husté zakysané smetany
  • 2 lžíce majolky
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Hlívu očistíme a odřízneme tuhé konce. Jednotlivé kloboučky obalíme v hladké mouce promíchané s houbovým kořením.

  2. Dále je obalíme ve vejcích prošlehaných se solí i pepřem a nakonec ve strouhance.

  3. V hrnci rozpálíme dostatečné množství oleje, aby byla hlíva při smažení ponořená, a postupně smažíme dozlatova. Mezitím si připravíme dip.

  4. Gorgonzolu nastrouháme nahrubo nebo nalámeme na malé kousky, přidáme zakysanou smetanu, majolku a vše rozmixujeme. Dip dochutíme solí a pepřem.

  5. Hlívu podáváme s čerstvým chlebem nebo s bramborovou kaší.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječný koláč se slaninou

Vaječný koláč se slaninou

Vydatná pochoutka, výborná s pivem nebo s vínem. Iva Dvorská, Jičín
Vaříme express /07.03.15
Bramborová sekaná

Bramborová sekaná

Většinou ji podávám se zeleninou nebo hrnkem dobrého čaje.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /15.06.17
Játra v nivové omáčce

Játra v nivové omáčce

V této úpravě jsou játra skvělá.

Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota

Vaříme express /22.02.16
Orlická štika podle svaté Anny

Orlická štika podle svaté Anny

Hraška je bezlepková směs z drceného hrachu, která se v kuchyni rozhodně neztratí!

...
Vaříme express /08.11.17
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Naše děti moc játra nemusí, ale tuto omáčku zbožňují.
Gabriela Kůrková, 
...
Vaříme express /16.01.11
Šlehačkové řezy

Šlehačkové řezy

Připravuji je předem, aby měly čas ztuhnout.

Dagmar Marischlerová, Vyškov

Vaříme express /22.06.16
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama