Reklama
Reklama
Smažené párky v zelném listu
Fotogalerie:

Smažené párky v zelném listu

Klára Simonidesová

Jičín

Jsou výborné, ráda je připravuji jako pohoštění pro přátele.

Klára Simonidesová, Jičín

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 hlávka zelí
  • 8 nožiček kratší párky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladká mouka
  • podle potřeby sůl
  • na obalení strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Hlávku zelí očistíme, odkrojíme košťál, vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou. Necháme 5 minut spařit a poté oloupeme jednotlivé zelné listy.

  2. krok2

    Párek vložíme do zelného listu a zabalíme, konce zastrčíme dovnitř.

  3. krok3

    V misce našleháme vejce, přimícháme hladkou mouku a promícháme do hladkého těstíčka. Směs osolíme.

  4. krok4

    Párkové balíčky nejprve namáčíme do těstíčka a pak obalíme ve strouhance. Smažíme na nižší stupeň ze všech stran. Po usmažení necháme přebytečný olej nasáknout do papírových ubrousků.

  5. Hotové smaženky podáváme společně s kečupem a hořčicí. Jako příloha se hodí brambory nebo pečivo.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Listové balíčky

Listové balíčky

Jako příloha je vhodný zeleninový salát. Martina Nováková, Zubří
Vaříme express /11.09.13
Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Vyníkající pomazánka na chlebíčky i na jednohubky!
Vaříme express /21.02.09
Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Bůček nejím, ale pomazánku mám ráda.
Dana Vrbecká, Nové Město
Vaříme express /22.03.10
Červený meloun v těstíčku

Červený meloun v těstíčku

Touhle delikatesou své hosty mile překvapíš.
Irena Zelenková, Rakovník
Vaříme express /08.06.13
Bobíkovo překvapení

Bobíkovo překvapení

Osloví milovníky těstovin.
Bohumil Křenek, Most
Vaříme express /09.03.09
Zapečené bagety

Zapečené bagety

Skvělá svačinka na cesty nebo do školy.
Kristýna Pelnářová, Zlín
 
 
Vaříme express /12.12.08
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama