Reklama
Smažené párky v zelném listu
Fotogalerie:

Smažené párky v zelném listu

Klára Simonidesová

Jičín

Jsou výborné, ráda je připravuji jako pohoštění pro přátele.

Klára Simonidesová, Jičín

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 hlávka zelí
  • 8 nožiček kratší párky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladká mouka
  • podle potřeby sůl
  • na obalení strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Hlávku zelí očistíme, odkrojíme košťál, vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou. Necháme 5 minut spařit a poté oloupeme jednotlivé zelné listy.

  2. krok2

    Párek vložíme do zelného listu a zabalíme, konce zastrčíme dovnitř.

  3. krok3

    V misce našleháme vejce, přimícháme hladkou mouku a promícháme do hladkého těstíčka. Směs osolíme.

  4. krok4

    Párkové balíčky nejprve namáčíme do těstíčka a pak obalíme ve strouhance. Smažíme na nižší stupeň ze všech stran. Po usmažení necháme přebytečný olej nasáknout do papírových ubrousků.

  5. Hotové smaženky podáváme společně s kečupem a hořčicí. Jako příloha se hodí brambory nebo pečivo.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vajíčkový salátek

Vajíčkový salátek

Vynikající pohoštění za pár korun. Věra Černevová, Praha
Vaříme express /29.09.08
Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Zelenými chlebíčky hosty určitě překvapíš.
Hana Stříbrská, Kladno
Vaříme express /10.09.10
Jarní papardelle

Jarní papardelle

Jednoduché, ale přitom fakt dobré.
Lucie Pedrazzi, Sloup u Mor. krasu
Vaříme express /24.05.11
Střapatá placka z kedluben

Střapatá placka z kedluben

Podáváme ještě teplé s čerstvou zeleninou.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /10.07.15
Lečo bez vajec

Lečo bez vajec

O dovolené se snažím buď nevařit vůbec, nebo jenom jednoduše.

Květa Kroupová, ...

Vaříme express /08.09.16
Krůtí srdce na kmínu s kapií

Krůtí srdce na kmínu s kapií

Pokrm z vnitřností a opravdu výborný.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /19.03.12
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama