Reklama
Smažené párky v zelném listu
Fotogalerie:

Smažené párky v zelném listu

Klára Simonidesová

Jičín

Jsou výborné, ráda je připravuji jako pohoštění pro přátele.

Klára Simonidesová, Jičín

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 hlávka zelí
  • 8 nožiček kratší párky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladká mouka
  • podle potřeby sůl
  • na obalení strouhanka
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Hlávku zelí očistíme, odkrojíme košťál, vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou. Necháme 5 minut spařit a poté oloupeme jednotlivé zelné listy.

  2. krok2

    Párek vložíme do zelného listu a zabalíme, konce zastrčíme dovnitř.

  3. krok3

    V misce našleháme vejce, přimícháme hladkou mouku a promícháme do hladkého těstíčka. Směs osolíme.

  4. krok4

    Párkové balíčky nejprve namáčíme do těstíčka a pak obalíme ve strouhance. Smažíme na nižší stupeň ze všech stran. Po usmažení necháme přebytečný olej nasáknout do papírových ubrousků.

  5. Hotové smaženky podáváme společně s kečupem a hořčicí. Jako příloha se hodí brambory nebo pečivo.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vylepšená rybí pomazánka

Vylepšená rybí pomazánka

Večeře, kterou miluje celá rodina. Lucie Polášková, Vážany
Vaříme express /16.02.14
Cuketový guláš

Cuketový guláš

Jako většina mužů, kteří jsou v kuchyni odkázáni sami na sebe, ...

Vaříme express /29.09.15
Toasty se zelím

Toasty se zelím

Zbylo ti zelí od oběda? Udělej si ho k večeři!
Šárka Medáčková, Děčín...
Vaříme express /08.03.10
Kuřecí plátek na rozmarýnu

Kuřecí plátek na rozmarýnu

Alena Čiháková, Plzeň

Vaříme express /20.06.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Plná dobré zeleniny – vždy přijde k chuti.

Tereza Havlová, Letohrad

Vaříme express /12.09.12
Zeleninové fazole

Zeleninové fazole

Rychlá večeře pro chlapy.
Jan Machů, Želechovice nad Dřevnicí
Vaříme express /12.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu