Jsou výborné, ráda je připravuji jako pohoštění pro přátele.
Klára Simonidesová, Jičín
Ingredience
- Ingredience
- 1 hlávka zelí
- 8 nožiček kratší párky
- 2 vejce
- 2 lžíce hladká mouka
- podle potřeby sůl
- na obalení strouhanka
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hlávku zelí očistíme, odkrojíme košťál, vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou. Necháme 5 minut spařit a poté oloupeme jednotlivé zelné listy.
-
Párek vložíme do zelného listu a zabalíme, konce zastrčíme dovnitř.
-
V misce našleháme vejce, přimícháme hladkou mouku a promícháme do hladkého těstíčka. Směs osolíme.
-
Párkové balíčky nejprve namáčíme do těstíčka a pak obalíme ve strouhance. Smažíme na nižší stupeň ze všech stran. Po usmažení necháme přebytečný olej nasáknout do papírových ubrousků.
-
Hotové smaženky podáváme společně s kečupem a hořčicí. Jako příloha se hodí brambory nebo pečivo.