Reklama
Smažené jednohubky ze sýra
Fotogalerie:

Smažené jednohubky ze sýra

Iva Doušová

Ostrava

Je to jednoduché a rychlé pohoštění – všem návštěvám moc chutná.

Iva Doušová, Ostrava

Ingredience

  • 200 g eidam
  • 1 noha (asi 150 g) klobása
  • 2 lžíce hrubá mouka
  • 100 g žervé
  • 3 lžíce strouhanka
  • 1 vejce
  • nať z 1-2 jarních cibulek
  • trocha pepře
  • podle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Klobásu nakrájíme podélně na slabé plátky a poté na tenké nudličky. Je vhodné použít spíš pikantnější uzeninu. Nať z mladé cibulky nakrájíme na drobné nudličky.

  2. krok2

    Přidáme žervé, mouku, strouhanku, vejce a vše promícháme. Směs dochutíme pepřem a necháme asi 15 minut odležet, aby strouhanka a mouka nabobtnaly. Na pánvi rozehřejeme olej a pomocí kávové lžičky klademe sýrovou hmotu do oleje. Smažíme při středním stupni ze všech stran dozlatova.

  3. krok3

    Usmažené jednohubky necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme teplé, avšak velmi dobré jsou i studené.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové kuřecí závitky

Sýrové kuřecí závitky

Kuřecí prsní řízky jsou plněné kremžskou hořčicí s třeným česnekem, papričkou a ...
Vaříme express /28.03.12
Zapečené sýrové večky

Zapečené sýrové večky

Výborné pohoštění pro návštěvu.
Vlastimila Kušková, Žebrák
Vaříme express /24.02.10
Sýrové bábovičky

Sýrové bábovičky

Jsou chutnější než smažený sýr.

Martina Bláhová, Merklín

Vaříme express /01.04.15
Plněné brambory v alobalu

Plněné brambory v alobalu

Dřív jsme si je dávali v restauraci, domácí jsou lepší.
Jitka Strnadová, Brno
Vaříme express /09.07.12
Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Léto je pro mě obdobím, kdy se pravidelně scházíme s přáteli. Vždycky si lámu ...
Vaříme express /18.06.13
Slané koláčky plněné sýrem a rajčaty

Slané koláčky plněné sýrem a rajčaty

Můžeš samozřejmě použít i bazalkové pesto.

Hana Svatušková, Ostrava

Vaříme express /18.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu