Ingredience
- 4 treska filé
- 1 vejce
- 2 lžíce mouka hladká
- 2 lžíce mléko
- špetka prášek do pečiva
- sůl
- pepř
- 400 g brambory
- rajčátka cherry
- 1 citrón
- olej na smažení
- olej olivový
- rukola
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory důkladně opláchneme a nakrájíme na čtvrtinky. Nakrájené brambory přeložíme na pečicí plech, osolíme a pokapeme olivovým olejem, dáme upéct do předehřáté trouby dozlatova.
-
Jemně rozmraženou tresku obalíme v těstíčku, které připravíme v misce z hladké mouky, vejce, soli, pepře, mléka a kypřicího prášku. Směs důkladně promícháme a můžeme začít s obalováním.
-
Obalenou tresku ihned klademe na pánev s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova.
-
Rybu podáváme s pečenými bramborami, malými cherry rajčátky a rukolou.TIPY: Rybě dodá skvělou chuť i pár kapek citronu.Těstíčko k obalení by mělo být hustší, aby nestékalo.