Reklama
Smažená treska
Fotogalerie:

Smažená treska

Bohdana Králová

Praha
Ryba ve zlatém župánku, zeleném pelíšku a ozdobená zdravým šperkem je moje specialita.
Bohdana Králová, Praha

Ingredience

  • 4 treska filé
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce mléko
  • špetka prášek do pečiva
  • sůl
  • pepř
  • 400 g brambory
  • rajčátka cherry
  • 1 citrón
  • olej na smažení
  • olej olivový
  • rukola

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně oplách­neme a nakrájíme na čtvrtinky. Nakrájené brambory přeložíme na pečicí plech, oso­líme a pokapeme olivovým olejem, dáme upéct do předehřáté trouby dozlatova.
  2. Jemně rozmraženou tresku obalíme v těstíčku, které připravíme v misce z hladké mouky, vejce, soli, pepře, mléka a kypřicího prášku. Směs důkladně promícháme a můžeme začít s obalováním.
  3. Obalenou tresku ihned klademe na pánev s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova.
  4. Rybu podáváme s pečenými bramborami, malými cherry rajčátky a rukolou.
     
    TIPY: Rybě dodá skvělou chuť i pár kapek citronu.
    Těstíčko k obalení by mělo být hustší, aby nestékalo.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrušky plněné nivou

Hrušky plněné nivou

Netradiční letní předkrm. Hana Bílá, České Budějovice
Vaříme express /04.02.14
Kuřecí prsa zapečená s bramborem a brokolicí

Kuřecí prsa zapečená s bramborem a brokolicí

S čerstvými lesními houbami je to také dobré.

Jindřiška Záhrobská, Litvínov

Vaříme express /02.07.15
Mexické rohlíčky

Mexické rohlíčky

Chce to trochu cviku, aby rohlíčky i po upečení vypadaly úhledně. Já je vždy ...

Vaříme express /15.03.15
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Miluji zeleninu a  tahle polévka je  přímo vynikající !

Eliška Peníšková, ...

Vaříme express /27.09.12
Sýrovo-klobáskové špízy v trojobalu

Sýrovo-klobáskové špízy v trojobalu

Ke špízům je výborná bramborová kaše a jakýkoliv zeleninový salát, dejte si třeba i ...

Vaříme express /11.01.14
Kuřecí játra v leču

Kuřecí játra v leču

Posílám recept na dobrou večeři.

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /06.01.17
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama