Reklama
Smažená treska
Fotogalerie:

Smažená treska

Bohdana Králová

Praha
Ryba ve zlatém župánku, zeleném pelíšku a ozdobená zdravým šperkem je moje specialita.
Bohdana Králová, Praha

Ingredience

  • 4 treska filé
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce mléko
  • špetka prášek do pečiva
  • sůl
  • pepř
  • 400 g brambory
  • rajčátka cherry
  • 1 citrón
  • olej na smažení
  • olej olivový
  • rukola

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně oplách­neme a nakrájíme na čtvrtinky. Nakrájené brambory přeložíme na pečicí plech, oso­líme a pokapeme olivovým olejem, dáme upéct do předehřáté trouby dozlatova.
  2. Jemně rozmraženou tresku obalíme v těstíčku, které připravíme v misce z hladké mouky, vejce, soli, pepře, mléka a kypřicího prášku. Směs důkladně promícháme a můžeme začít s obalováním.
  3. Obalenou tresku ihned klademe na pánev s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova.
  4. Rybu podáváme s pečenými bramborami, malými cherry rajčátky a rukolou.
     
    TIPY: Rybě dodá skvělou chuť i pár kapek citronu.
    Těstíčko k obalení by mělo být hustší, aby nestékalo.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrášková polévka

Hrášková polévka

Dětem chutná a navíc je rychle hotová. Dana Kohoutková,  Opava
Vaříme express /08.07.12
Klasický vajíčkový salát

Klasický vajíčkový salát

Přikusujeme čerstvý celozrnný chléb.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /08.04.16
Buřty na pivě s kečupem

Buřty na pivě s kečupem

Dobré pohoštění pro posezení s rodinou a přáteli na zahrádce ...
Vaříme express /31.05.10
Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake

Nemusíš přidávat žádný cukr.

Kamila Novotná, Kolín

Vaříme express /19.04.17
Cuketové medailonky

Cuketové medailonky

Můj oblíbený rychlý recept za pár korun.
Lenka Dohnalová, Říčany
Vaříme express /24.12.09
Krevetové karí

Krevetové karí

Vzniklo jako výsledek spolupráce se spolubydlícím Jirkou.

Viola Jandejsková, Volary

Vaříme express /27.12.15
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama