Reklama
Smažená křenová rolka
Fotogalerie:

Smažená křenová rolka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Je to trochu netradiční pochoutka, ale doufám, že si ji oblíbíš tak jako já.

Jaroslav Víšek, Hodonín

Ingredience

  • Hlavní suroviny :
  • 200 g měkký tvaroh
  • 60 g strouhaný tvrdý sýr (např. eidam)
  • 4 lžičky křenová pasta
  • trocha bílého mletého pepře
  • špetka soli
  • 16 plátků šunka
  • 16 plátků ementál nebo eidam
  • Těstíčko :
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce mléko
  • 4 lžíce hladká mouka
  • strouhanka na obalení
  • olej na smažení
  • Příloha :
  • 500 g vařené brambory
  • 1 lžička kmín
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do misky vložíme měkký tvaroh, nastrouhaný sýr, křenovou pastu, špetku bílého pepře, sůl a vše vidličkou dobře promícháme.
  2. Na pracovním stole si rozložíme plátky šunky a každý zvlášť potřeme lžící připravené tvarohové pomazánky. Potřenou šunku zakryjeme pláty sýra a ty znovu potíráme – do vyčerpání pomazánky. Opatrně zarolujeme a přitlačíme, aby se rolky nerozbalily.

  3. V misce rozšleháme vejce s mlékem. Přidáme 4 lžíce hladké mouky, špetku soli a rozmícháme na hladké těstíčko. Rolky v těstíčku ze všech stran obalíme, necháme lehce okapat a pak přendáme do mísy se strouhankou. Obalíme ve strouhance, kterou lehce na rolky přitlačíme.

  4. Na pánvi necháme rozehřát vyšší vrstvu oleje a připravené obalené rolky na něm dozlatova ze všech stran osmažíme. Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. 5. Hotové rolky podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka ze 3 druhů sýra

Pomazánka ze 3 druhů sýra

Pikantní svačinka nebo večeře. Martin Chládek, Poděbrady
Vaříme express /26.01.17
Salát s ananasem

Salát s ananasem

Příjemně jemná chuť ananasu tě v salátu mile překvapí.
Ludmila Baráková, Brno...
Vaříme express /27.09.11
Kuřecí s bylinkovým máslem a šťouchanými brambory

Kuřecí s bylinkovým máslem a šťouchanými brambory

Bylinkové máslo je skvělé nejen na mase, ale i namazané na kousku bagetky.

Andrea ...

Vaříme express /19.09.17
Jednou do pusy

Jednou do pusy

Pro návštěvy se vždy snažím připravit nějaké malé „zobání“. Nedá to žádnou ...

Vaříme express /03.02.17
Cuketa na čínu s makarony

Cuketa na čínu s makarony

Dá se jíst třeba i s chlebem k večeři.

Iveta Krištofová, Sebranice

Vaříme express /20.06.12
Lilek plněný uzeným

Lilek plněný uzeným

Výborné je maso z uzeného ocásku.

Hana Sopková, Praha

Vaříme express /20.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu