Je to trochu netradiční pochoutka, ale doufám, že si ji oblíbíš tak jako já.
Jaroslav Víšek, Hodonín
Ingredience
- Hlavní suroviny :
- 200 g měkký tvaroh
- 60 g strouhaný tvrdý sýr (např. eidam)
- 4 lžičky křenová pasta
- trocha bílého mletého pepře
- špetka soli
- 16 plátků šunka
- 16 plátků ementál nebo eidam
- Těstíčko :
- 2 ks vejce
- 2 lžíce mléko
- 4 lžíce hladká mouka
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
- Příloha :
- 500 g vařené brambory
- 1 lžička kmín
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do misky vložíme měkký tvaroh, nastrouhaný sýr, křenovou pastu, špetku bílého pepře, sůl a vše vidličkou dobře promícháme.
-
Na pracovním stole si rozložíme plátky šunky a každý zvlášť potřeme lžící připravené tvarohové pomazánky. Potřenou šunku zakryjeme pláty sýra a ty znovu potíráme – do vyčerpání pomazánky. Opatrně zarolujeme a přitlačíme, aby se rolky nerozbalily.
-
V misce rozšleháme vejce s mlékem. Přidáme 4 lžíce hladké mouky, špetku soli a rozmícháme na hladké těstíčko. Rolky v těstíčku ze všech stran obalíme, necháme lehce okapat a pak přendáme do mísy se strouhankou. Obalíme ve strouhance, kterou lehce na rolky přitlačíme.
-
Na pánvi necháme rozehřát vyšší vrstvu oleje a připravené obalené rolky na něm dozlatova ze všech stran osmažíme. Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. 5. Hotové rolky podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou.