Reklama
Reklama
Smažená křenová rolka
Fotogalerie:

Smažená křenová rolka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Je to trochu netradiční pochoutka, ale doufám, že si ji oblíbíš tak jako já.

Jaroslav Víšek, Hodonín

Ingredience

  • Hlavní suroviny :
  • 200 g měkký tvaroh
  • 60 g strouhaný tvrdý sýr (např. eidam)
  • 4 lžičky křenová pasta
  • trocha bílého mletého pepře
  • špetka soli
  • 16 plátků šunka
  • 16 plátků ementál nebo eidam
  • Těstíčko :
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce mléko
  • 4 lžíce hladká mouka
  • strouhanka na obalení
  • olej na smažení
  • Příloha :
  • 500 g vařené brambory
  • 1 lžička kmín
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do misky vložíme měkký tvaroh, nastrouhaný sýr, křenovou pastu, špetku bílého pepře, sůl a vše vidličkou dobře promícháme.
  2. Na pracovním stole si rozložíme plátky šunky a každý zvlášť potřeme lžící připravené tvarohové pomazánky. Potřenou šunku zakryjeme pláty sýra a ty znovu potíráme – do vyčerpání pomazánky. Opatrně zarolujeme a přitlačíme, aby se rolky nerozbalily.

  3. V misce rozšleháme vejce s mlékem. Přidáme 4 lžíce hladké mouky, špetku soli a rozmícháme na hladké těstíčko. Rolky v těstíčku ze všech stran obalíme, necháme lehce okapat a pak přendáme do mísy se strouhankou. Obalíme ve strouhance, kterou lehce na rolky přitlačíme.

  4. Na pánvi necháme rozehřát vyšší vrstvu oleje a připravené obalené rolky na něm dozlatova ze všech stran osmažíme. Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. 5. Hotové rolky podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka z grilované kapie

Pomazánka z grilované kapie

Osvěžující svačinka či večeře. Jiřina Kamasová, Praha
Vaříme express /13.10.11
Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Pokud máš špenátové těstoviny, je to nejlepší.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

...
Vaříme express /20.05.15
Pikantní houbové špízy s klobáskou

Pikantní houbové špízy s klobáskou

Skvěle voní a chutnají báječně.

Dalibor Marounek, Roudnice

Vaříme express /03.08.15
Výtečná hermelínová pomazánka

Výtečná hermelínová pomazánka

Alice Novotná, Benešov

Vaříme express /24.03.18
Smažený celer a cuketa v hrašce

Smažený celer a cuketa v hrašce

Zdravý a velice jednoduchý recept.

Radka Rajtmajerová, Sušice

Vaříme express /19.09.14
Cikánský chléb

Cikánský chléb

Pečený vepřový bůček podávaný s chlebem a cibulí se může stát jednoduchou ...

Vaříme express /10.07.13
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama