Reklama
Reklama
Smažená křenová rolka
Fotogalerie:

Smažená křenová rolka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Je to trochu netradiční pochoutka, ale doufám, že si ji oblíbíš tak jako já.

Jaroslav Víšek, Hodonín

Ingredience

  • Hlavní suroviny :
  • 200 g měkký tvaroh
  • 60 g strouhaný tvrdý sýr (např. eidam)
  • 4 lžičky křenová pasta
  • trocha bílého mletého pepře
  • špetka soli
  • 16 plátků šunka
  • 16 plátků ementál nebo eidam
  • Těstíčko :
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce mléko
  • 4 lžíce hladká mouka
  • strouhanka na obalení
  • olej na smažení
  • Příloha :
  • 500 g vařené brambory
  • 1 lžička kmín
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do misky vložíme měkký tvaroh, nastrouhaný sýr, křenovou pastu, špetku bílého pepře, sůl a vše vidličkou dobře promícháme.
  2. Na pracovním stole si rozložíme plátky šunky a každý zvlášť potřeme lžící připravené tvarohové pomazánky. Potřenou šunku zakryjeme pláty sýra a ty znovu potíráme – do vyčerpání pomazánky. Opatrně zarolujeme a přitlačíme, aby se rolky nerozbalily.

  3. V misce rozšleháme vejce s mlékem. Přidáme 4 lžíce hladké mouky, špetku soli a rozmícháme na hladké těstíčko. Rolky v těstíčku ze všech stran obalíme, necháme lehce okapat a pak přendáme do mísy se strouhankou. Obalíme ve strouhance, kterou lehce na rolky přitlačíme.

  4. Na pánvi necháme rozehřát vyšší vrstvu oleje a připravené obalené rolky na něm dozlatova ze všech stran osmažíme. Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. 5. Hotové rolky podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medová kachní prsíčka

Medová kachní prsíčka

Prsíčka nemusí být úplně propečená, stačí, když budou růžová. Jana ...
Vaříme express /27.07.16
Cukeťáky

Cukeťáky

Máme je ještě raději než bramboráky. Podávej se zeleninou.

Dáša Kočí, Žatec

Vaříme express /12.09.15
Piškotový nepečný dort

Piškotový nepečný dort

Tento recept je jednoduchý‚ rychlý a výsledek stojí za to.

Adriana ...

Vaříme express /22.04.17
Polévka „Olé“

Polévka „Olé“

Správně by měla být hodně vychlazená.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /25.06.16
Bobíkovo překvapení

Bobíkovo překvapení

Osloví milovníky těstovin.
Bohumil Křenek, Most
Vaříme express /09.03.09
Noky s pestem a tuňákem

Noky s pestem a tuňákem

Super jednoduché jídlo pro mlsné studenty.

Anna Knajflová, Ostrava

Vaříme express /27.10.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama