Reklama
Slepice po šumavsku
Fotogalerie:

Slepice po šumavsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Velmi levné

Slepice po šumavsku

Ingredience

  • 1 uvařená slepice
  • 500 ml vývaru ze slepice
  • kousek másla
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 200 g čerstvých hub
  • trocha soli a pepře
  • 200 ml smetany ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařenou slepici vyjmeme z vývaru, část slijeme na omáčku, zbytek použijeme na polévku. Slepici rozdělíme na porce. V hrnci rozpustíme máslo, necháme na něm zesklovatět nakrájenou slaninu a cibuli.

  2. Do hrnce vložíme porce slepice, podlijeme vývarem, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme, až houby změknou. Porce slepice vyjmeme, nalijeme smetanu a omáčku necháme provařit.

  3. Porce slepice rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, podáváme s knedlíkem nebo širokými nudlemi.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nivová omáčka s brokolicí

Nivová omáčka s brokolicí

Omáčka se výborně hodí k těstovinám a je hotová raz dva. Hana Kosíková, Olšany u ...
Vaříme express /25.08.14
Salát Wellington

Salát Wellington

Drahomíra Koudelková, Havlíčkův Brod

Vaříme express /25.02.19
Kabaža

Kabaža

Recept pochází z oblasti východního Slovácka.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Vaříme express /16.04.16
Klobásky na elektrickém grilu

Klobásky na elektrickém grilu

Marináda je opravdu hodně vylepší!

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /22.05.15
Cuketové bramboráky s koprovým dipem

Cuketové bramboráky s koprovým dipem

Jestliže ti nechutná kopr, nasekej do dipu petrželku, pažitku nebo řapíkatý celer.
...
Vaříme express /13.10.11
Koprová polévka s vejci

Koprová polévka s vejci

Máme rádi, když je hustá, vydá pak klidně i za samostatné jídlo třeba ...

Vaříme express /26.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu