Reklama
Slaný sýrový pamlsek
Fotogalerie:

Slaný sýrový pamlsek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lenka Maryášová, Slavičín

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 2 kysané smetany
  • 1 vejce
  • 200 g šunky
  • 200 g eidamu
  • 1 pórek
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 2 stroužky česneku
  • podle chuti oregano

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto vyválíme na velikost plechu a připravíme náplň. Do misky dáme zakysané smetany, promícháme s vejcem, pokrájenou šunkou a pórkem. Přidáme sýr nastrouhaný nahrubo, ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

  2. Náplň naneseme na rozválené těsto, posypeme oreganem a pečeme při 220 °C, až okraje koláče zezlátnou. Pamlsek lze podávat jak teplý, tak studený.

Tip redakce

Koláč můžeme nakrájet na malé kostičky a použít ho jako jednohubky při návštěvě hostů
nebo pro zpříjemnění rodinného večera.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zázvorová limonáda

Zázvorová limonáda

Přijde vhod nejen v parném létě.
Vaříme express /21.04.12
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Nikola Peterová, Praha

Vaříme express /31.08.19
Tvarohový moučník

Tvarohový moučník

Nepečená rychlá mňamka k odpolednímu kafíčku...

Simona Radová, Opočno

Vaříme express /18.07.17
Rýžové nudle s kuřecím

Rýžové nudle s kuřecím

Podle receptu

Anety Sukové z Bruntálu

Vaříme express /28.05.18
Fazolový salát

Fazolový salát

Je dobrý na chlebíčky i jen tak k rohlíku.

Dagmar Marischlerová, Vyškov

Vaříme express /25.03.13
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Trošku jsem se bála, že chuť těstovin a hub nebude dobře ladit, ale překvapilo mě, že ...

Vaříme express /17.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu