Příprava štrůdlu je jednoduchá a rychlá a přitom výsledek vás určitě překvapí. Můžete podávat ohřátý k večeři nebo jen tak, když příjde návštěva.
Jana Šerháková, Blížkovice
Ingredience
- 400 g těsto listové
- 18 plátků šunka
- 18 plátků vysočina
- 9 plátků slanina
- 2 rajče
- 1 malá plechovka kukuřice
- 200 g sýr eidam
- špetka chilli
- špetka oregáno
- 6 lžic kečup
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vyválíme listové těsto na tenký plát, potřeme ho kečupem. Na plát rozložíme 6 koleček šunky, 6 koleček vysočiny a 3 plátky slaniny. Rajče nakrájíme na plátky a společně s kukuřičí rozprostřeme doprostřed plátu. Zasypeme nastrouhaným sýrem a posypeme kořením.
-
Kratší strany přiklopíme dovnitř, aby všechny suroviny zůstaly ve štrůdlu. Delší stranu začneme rolovat. Přeneseme na pečící papír a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 15 minut.