Reklama
Slaný štrůdl
Fotogalerie:

Slaný štrůdl

Jana Šerháková
Jana Šerháková
Blížkovice

Příprava štrůdlu je jednoduchá a rychlá a přitom výsledek vás určitě překvapí. Můžete podávat ohřátý k večeři nebo jen tak, když příjde návštěva.

Jana Šerháková, Blížkovice

Ingredience

  • 400 g těsto listové
  • 18 plátků šunka
  • 18 plátků vysočina
  • 9 plátků slanina
  • 2 rajče
  • 1 malá plechovka kukuřice
  • 200 g sýr eidam
  • špetka chilli
  • špetka oregáno
  • 6 lžic kečup

Doba přípravy

Počet porcí

36

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vyválíme listové těsto na tenký plát, potřeme ho kečupem. Na plát rozložíme 6 koleček šunky, 6 koleček vysočiny a 3 plátky slaniny. Rajče nakrájíme na plátky a společně s kukuřičí rozprostřeme doprostřed plátu. Zasypeme nastrouhaným sýrem a posypeme kořením.
  2. krok2 Kratší strany přiklopíme dovnitř, aby všechny suroviny zůstaly ve štrůdlu. Delší stranu začneme rolovat. Přeneseme na pečící papír a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 15 minut.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žampiony se zeleninou a mozzarellou

Žampiony se zeleninou a mozzarellou

Výborné pohoštění pro teplé dny.  Lenka Červenáčková, Cheb
Vaříme express /19.10.15
Nesmažený sýr

Nesmažený sýr

Neroztéká se, nepřipaluje, je rychle hotový a moc dobrý.
Otta Plášek, Brno
Vaříme express /09.11.10
Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Ochutnala jsem ho poprvé na dovolené.
Dana Horká, Praha
Vaříme express /24.11.08
Papriky s tvarohem

Papriky s tvarohem

Vhodnou přílohou je tmavé pečivo.
Hana Šátralová, Praha
Vaříme express /20.12.11
Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

I méně zručný kuchař bude mít hned hotovo.

Andrea Nowaková, Bohumín

Vaříme express /07.07.17
Rybičková svačinka

Rybičková svačinka

Když se ti nechce vařit, jen zamíchej a podávej.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Vaříme express /23.01.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu