Reklama
Slaný koláč z listového těsta
Fotogalerie:

Slaný koláč z listového těsta

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kateřina Brázdová, Hodonín

Ingredience

  • 500 g listového těsta
  • dle potřeby hladká mouka
  • 80 g rajčatového protlaku
  • podle chuti sušené oregano
  • 200 g cherry rajčat
  • 200 g dušené šunky
  • 100 g nakrájeného trvanlivého salámu typu Herkules
  • 1/2 žluté papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 1 větší červená cibule
  • 80 g tvrdého sýra
  • 1 malý žloutek
  • NA OZDOBU:
  • několik větviček oregana

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme pomocí hladké mouky na obdélník o síle 4–5 mm. Vložíme ho do formy a okraje vytvarujeme. Těsto propícháme na více místech vidličkou, potřeme jej rajským protlakem a posypeme oreganem.

  2. Rajčata překrájíme na půlky, šunku rozkrájíme na nudličky. Kolečka salámu ponecháme nebo je přepůlíme. Papriky rozkrájíme na proužky a kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Všechny suroviny urovnáme na připravený korpus.

  3. Sýr nastrouháme najemno. Polovinou dávky posypeme koláč. Žloutek rozšleháme a potřeme jím okraje koláče. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 20–25 minut. Těsně před vyjmutím z trouby nasypeme na koláč zbylý sýr. Pokrm podáváme horký nebo studený a zdobíme jej lístky oregana.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlé toasty

Rychlé toasty

Nezdá se to, ale jsou dost syté. Ivana Černá, Praha
Vaříme express /17.08.15
Mleté maso s těstovinami

Mleté maso s těstovinami

Když nestíhám, uvařím rodině tuto rychlovku.
Terezie Šimková, Brno
Vaříme express /20.10.09
Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance

Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance

Je to takové příjemné pohoštění, jen tak na zakousnutí, třeba když večer zajdou ...
Vaříme express /20.08.14
Tvarůžková pomazánka

Tvarůžková pomazánka

Je to správné jídlo pro pravé chlapy. Než ji budeš připravovat, ujisti se, že máš ...
Vaříme express /05.04.12
Čertova omáčka

Čertova omáčka

Když je omáčka moc tekutá, přidám mouku.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /12.09.17
Květákové placičky

Květákové placičky

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /26.02.18
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama