Reklama
Slaní šneci z listového těsta
Fotogalerie:

Slaní šneci z listového těsta

Dagmar Hrubantová

Příjemné pohoštění k vínu, pivu i nealku. 
Dagmar Hrubantová,
Nové Jirny

Ingredience

  • 1 kečup
  • 6 stroužků česnek
  • špetka oregáno
  • svazek cibulka jarní
  • 2 těsto listové
  • 200 g salám
  • 200 g sýr
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

115 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
     Připravíme pastu na potření placky: do misky dáme kečup s propasírovaným česnekem, oregano a na malé kousky nasekanou zelenou cibulku. Vše promícháme. Z listového těsta uválíme placku (podobně jako když připravujeme štrúdl).
  2. krok2
    Placku potřeme předem připravenou pastou.  Na to položíme kolečka salámu a vše posypeme sýrem.Placku stočíme podobně, jako když balíme palačinku. Závin nakrájíme na plátky zhruba 1,5 cm široké. 
  3. Na plech dáme pečicí papír a na něj naskládáme krájené kousky závinu – šnečky. Jednotlivé kousky potřeme rozšlehaným vajíčkem. 
    Šnečky pečeme přibližně 45 minut ve středně vyhřáté troubě na 170 °C.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makarony Olio

Makarony Olio

nenáročný pokrm vhodný pro horké letní dny. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné...
Vaříme express /06.08.14
Rýžové kuličky se sýrem

Rýžové kuličky se sýrem

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /29.01.18
Plněné avokádo

Plněné avokádo

Osvěžující svačinka, která přijde vhod po sportovním výkonu.
Kamil Kohout, Ostrava
Vaříme express /17.04.12
Zapečené kaiserky

Zapečené kaiserky

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /15.03.18
Salát ze surimi tyčinek a jablek

Salát ze surimi tyčinek a jablek

Předkrm, který báječně uvede hlavní chod.

Pavel Joucha, Praha

Vaříme express /26.11.16
Zapečený květák s nivou

Zapečený květák s nivou

Poněkud fádní květák dostane díky nivě zajímavější chuť.

Jitka Švecová, ...

Vaříme express /11.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu