Reklama
Slané tyčinky
Fotogalerie:

Slané tyčinky

Petra Holická

České Budějovice
Jsou rychlé‚ křehké a rychle zmizí ze stolu.
Petra Holická, České Budějovice

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 250 g hera
  • 35 g droždí
  • 250 ml smetana
  • špetka sůl
  • na potření vejce
  • 300 g sýr strouhaný
  • 200 g niva
  • dle chuti vegeta
  • dle chuti pepř
  • dle chuti kmín
  • dle chuti paprika sladká mletá

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin připravíme těsto‚ které necháme 1 hodinu odstát v ledničce.
  2. Z těsta vyválíme plát. Potřeme vajíčkem a posypeme strouhanou nivou‚ sýrem‚ vegetou‚ solí‚ kmínem‚ paprikou a pepřem.
  3. Upečeme dozlatova. Z této dávky je přibližně 7 plechů.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerová polévka s nivou

Celerová polévka s nivou

Uvařeno podle receptu Veroniky Mladé z Brna
Vaříme express /31.01.18
Polévka z čínského zelí a slaniny

Polévka z čínského zelí a slaniny

Je trochu štiplavější než klasická zelňačka.

Monika Šrámková, Písek

Vaříme express /27.02.16
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
Brambory s brynzou

Brambory s brynzou

Podle bratrance ze Slovenska.

Eva Rainová, Sokolov

Vaříme express /31.03.16
Masové kuličky

Masové kuličky

Někdy je zalévám omáčkou na špagety.

Lada Kostková, Jihlava

Vaříme express /04.06.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu