Reklama
Slané sušenky z jogurtového těsta
Fotogalerie:

Slané sušenky z jogurtového těsta

Marie Fejklová
Marie Fejklová
Týn nad Vltavou

Z jogurtového těsta připravíme výborné domácí slané krekry.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 1 hrnek hladká mouka
  • 3/4 hrnku polohrubá mouka
  • 100 g rostlinný tuk (Hera, Stella,,)
  • 150 ml bílý jogurt
  • sůl
  • koření, bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

10 Kč

Postup přípravy

  1. Obě mouky smícháme se špetkou soli. Promneme s tukem a přidáme jogurt a umícháme vláčné těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout alespoň na 3 hodiny, čím déle, tím lépe.
  2. Troubu předehřejem na 170 °C. Na lehce pomoučněném vále vyválíme placky silné asi 4 mm. Posypeme dle chuti solí a kořením nebo sezamovým semínkem. Výborné je grilovací koření nebo kouřová sůl. Aby lépe drželo, vetřeme ho rukou do těsta. Rádlem, nebo formičkou vykrajujeme krekry. Dáme péci na plech vyložený pečícím papírem. Hotové jsou asi za půl hodiny a ihned křupavé.

    TIP: Pro návštěvu můžete připravit najednou slané i sladké pohoštění. Z poloviny těsta závin a z druhé krekry.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená rajčata s makarony

Pečená rajčata s makarony

Zeleninu milujeme ve všech podobách. Karolína Botíková, Plzeň
Vaříme express /30.05.13
Citronovo–česneková játra

Citronovo–česneková játra

Játra nesmažíme příliš dlouho, vysušila by se.

Renata Voldřichová, Olomouc

Vaříme express /14.10.15
Zapečená brokolice se šunkou

Zapečená brokolice se šunkou

Kdo má rád brokolici, pochutná si.

Soňa Sommerová, Unkovice

Vaříme express /23.10.13
Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Nočky jsou moc dobré, ale když je někdy méně času, udělám omáčku jen ...

Vaříme express /24.07.14
Nadívané žampiony  s bazalkovým pestem

Nadívané žampiony s bazalkovým pestem

Můj přítel je vášnivý zahradník a vloni začal pěstovat domácí žampiony. Voňavým ...
Vaříme express /06.08.08
Závin s klobáskami a se zelím

Závin s klobáskami a se zelím

Je moc chutný a má krásnou barvu. Jíme ho k vínu i jen tak, jak teplý, tak...

Vaříme express /17.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu