Reklama
Reklama
Slané sušenky z jogurtového těsta
Fotogalerie:

Slané sušenky z jogurtového těsta

Marie Fejklová
Marie Fejklová
Týn nad Vltavou

Z jogurtového těsta připravíme výborné domácí slané krekry.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 1 hrnek hladká mouka
  • 3/4 hrnku polohrubá mouka
  • 100 g rostlinný tuk (Hera, Stella,,)
  • 150 ml bílý jogurt
  • sůl
  • koření, bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

10 Kč

Postup přípravy

  1. Obě mouky smícháme se špetkou soli. Promneme s tukem a přidáme jogurt a umícháme vláčné těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout alespoň na 3 hodiny, čím déle, tím lépe.
  2. Troubu předehřejem na 170 °C. Na lehce pomoučněném vále vyválíme placky silné asi 4 mm. Posypeme dle chuti solí a kořením nebo sezamovým semínkem. Výborné je grilovací koření nebo kouřová sůl. Aby lépe drželo, vetřeme ho rukou do těsta. Rádlem, nebo formičkou vykrajujeme krekry. Dáme péci na plech vyložený pečícím papírem. Hotové jsou asi za půl hodiny a ihned křupavé.

    TIP: Pro návštěvu můžete připravit najednou slané i sladké pohoštění. Z poloviny těsta závin a z druhé krekry.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové twistry s dipy

Sýrové twistry s dipy

Tvoji hosté tuto křupavou a velmi návykovou pochoutku jistě ocení. Petra Soukupová,...
Vaříme express /24.01.16
Penne  s klobáskou

Penne s klobáskou

Zbyly ti někdy klobásy? Využij je na toto jídlo.
Petra Gabrielová, Ústí nad Labem
Vaříme express /13.07.12
Zapečené olomoucké tvarůžky

Zapečené olomoucké tvarůžky

Úžasně voňavá a lahodná svačinka.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Vaříme express /15.06.15
Vejce zapečené v bešamelu

Vejce zapečené v bešamelu

Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem.

Karolína Blahotová, Tábor

Vaříme express /21.03.16
Zelná s fazolemi

Zelná s fazolemi

Netradiční polévka kombinující čerstvé zelí, brambory, mrkev a červené fazole.

...

Vaříme express /25.09.16
Tvarůžkový tataráček

Tvarůžkový tataráček

Eva Gabrielová, Milevsko

Vaříme express /22.01.19
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama