Reklama
Slané sušenky z jogurtového těsta
Fotogalerie:

Slané sušenky z jogurtového těsta

Marie Fejklová
Marie Fejklová
Týn nad Vltavou

Z jogurtového těsta připravíme výborné domácí slané krekry.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 1 hrnek hladká mouka
  • 3/4 hrnku polohrubá mouka
  • 100 g rostlinný tuk (Hera, Stella,,)
  • 150 ml bílý jogurt
  • sůl
  • koření, bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

10 Kč

Postup přípravy

  1. Obě mouky smícháme se špetkou soli. Promneme s tukem a přidáme jogurt a umícháme vláčné těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout alespoň na 3 hodiny, čím déle, tím lépe.
  2. Troubu předehřejem na 170 °C. Na lehce pomoučněném vále vyválíme placky silné asi 4 mm. Posypeme dle chuti solí a kořením nebo sezamovým semínkem. Výborné je grilovací koření nebo kouřová sůl. Aby lépe drželo, vetřeme ho rukou do těsta. Rádlem, nebo formičkou vykrajujeme krekry. Dáme péci na plech vyložený pečícím papírem. Hotové jsou asi za půl hodiny a ihned křupavé.

    TIP: Pro návštěvu můžete připravit najednou slané i sladké pohoštění. Z poloviny těsta závin a z druhé krekry.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelín v kuskusové krustě

Hermelín v kuskusové krustě

Podle receptu Radany Nouzákové Radana Nouzáková, manažerka inzerceMá na starosti prodej ...
Vaříme express /22.04.18
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Chlebová štóla

Chlebová štóla

Můžeme ji podávat teplou i studenou, obě varianty jsou vynikající.

Marta Nejedlá, ...

Vaříme express /12.05.16
Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Rychlovka, kterou si často dáváme s přáteli při posezení u piva. Podáváme ...

Vaříme express /01.08.16
Bramborová pánev

Bramborová pánev

Když zůstanou nespotřebované suroviny v ledničce, smíchám je na pánvi s bramborami a ...

Vaříme express /29.11.12
Rýžové nudle s kuřecím

Rýžové nudle s kuřecím

Podle receptu

Anety Sukové z Bruntálu

Vaříme express /28.05.18
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama