Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvová slaná palačinka
Mrkvová slaná palačinka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mrkvová slaná palačinka

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1787 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 210 g
Tuky 49 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S náplní slaných palačinek si můžete vyhrát. Lehkou a svěží kombinaci ředkviček a sýra cottage, můžete zaměnit za výraznější kombinaci krémového sýra, slaniny a čedaru, k rajčatové náplni zase můžete bez obav přidat mozzarellu nebo parmazán. Pochutnáte si v každém případě. 

Suroviny

mrkev 250 g
nastrouhaná najemno
vejce 1 ks
mléko 350 ml
nebo podle potřeby trochu více
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 2 ČL
drcený
rostlinný olej
na opékání palačinek
Na teplou náplň (na 1 palačinku)
rostlinný olej
rajčata cherry 1 hrst
vejce 1 ks
bazalka
lístky na ozdobení
sůl vločková
Na studenou náplň (na 1 palačinku)
ředkvičky 2 ks
nebo podle chuti, nastrouhané na nudličky
klíčky 1 hrst
např. vojtěška
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Cizrnovou a hladkou mouku, mrkev, vejce a mléko dejte do mixéru, osolte a opepřete, zapněte na nejvyšší otáčky a mixujte, dokud nezískáte co nejhladší těstíčko. Kmín nasucho opražte na pánvi, pak ho vsypte do těsta a promíchejte.

2

Na nepřilnavé pánvi rozpalte trochu oleje, nalijte naběračku těsta a rozlijte krouživým pohybem po pánvi. Opékejte pár minut z každé strany dozlatova. Upečené palačinky skládejte na talíř a udržujte v teple (dobrá je mírně vyhřátá trouba). Podávejte s vybranou náplní.

3

Na teplou náplň nalijte do pánve trochu oleje a opečte na něm celá rajčátka, pak dejte zavadnout špenát. Vyndejte z pánve zeleninu, přidejte trochu oleje, rozklepněte do něj vejce a usmažte volské oko. Navrstvěte na palačinku teplá rajčátka se špenátem, přidejte volské oko, posypte lístky bazalky a osolte mořskou solí.

4

Na studenou náplň rozprostřete na palačinku sýr cottage, přidejte nastrouhanou ředkvičku, posypte klíčky a ozdobte petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč