Reklama
Šišky z mletého masa
Fotogalerie:

Šišky z mletého masa

Helena Macková

Vsetín

Zkus pro změnu také uzený sýr.

Helena Macková, Vsetín

Ingredience

  • 500 g mleté maso
  • 2 lžíce vegeta
  • 150 g tvrdý sýr
  • 2 lžíce strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso ochutíme vegetou, nastrouháme do něho tvrdý sýr, přidáme strouhanku a důkladně promícháme. Vytvarujeme šišky, které dáme do mikrotenového sáčku a uvážeme na obou koncích.Válečky vložíme do vroucí vody a 40 minut vaříme.

  2. Poté vytáhneme a po vychladnutí nakrájíme na kolečka. Můžeme podávat s chlebem, s bramborem, při různých oslavách i s oblohou.

Tip redakce

Můžeš použít samotné vepřové maso nebo je smíchat s hovězím či jehněčím.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená sýrová pochoutka

Zapečená sýrová pochoutka

Rita Dlabáčková, Praha
Vaříme express /26.01.18
Nepečený dort s piškoty

Nepečený dort s piškoty

Je velmi rychlý a super osvěžující. Doma nemáme rádi nic moc přeslazeného.

...

Vaříme express /06.03.17
Zlaté sýrové sušenky

Zlaté sýrové sušenky

Miroslava Kučerová, Cvrčovice

Vaříme express /02.03.19
Vepřová panenka plněná restovanými játry

Vepřová panenka plněná restovanými játry

Masitá dobrota

Alžběta Chodecká, Brno

Vaříme express /30.03.18
Barevné špízy

Barevné špízy

Grilování patří mezi oblíbené letní radovánky. Kdo nemá venkovní gril, může ...

Vaříme express /31.08.16
Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Petra Odehnalová, Brno

Vaříme express /06.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu