Reklama
Reklama
Silvestrovské paštičky
Fotogalerie:

Silvestrovské paštičky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moje dcery už pár let neslaví příchod nového roku s námi doma. Jenže loni nám udělaly čáru přes rozpočet. Pozvaly si dvacet mladých lidí a kupodivu jsme se s nimi výborně bavili i my. Pro mě to bylo příjemné už proto, že jsem nemusela vařit. Vynikající byly například tyto krabí paštičky.
Dana Robová, Praha

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • pomeranč
  • šťáva citrónová
  • petrželka
  • vejce
  • 200 g tyčinek maso krabí

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát o síle asi 1,5cm. Vykrájíme tvořítkem nebo skleničkou kolečka o průměru asi 5cm. Z poloviny připravených koleček vykrojíme tvořítkem o menším průměru střed. Kolečka i mezikruží potřeme rozšlehaným vajíčkem a klademe vždy jedno mezikruží na plné kolečko. Paštičky ve vyhřáté troubě upečeme a necháme je vychladnout.
  2. krok2
    Krabí tyčinky necháme rozmrznout, posekáme a smícháme s majolkou a několika kapkami citronové šťávy.
  3. krok3
    Paštičky naplníme směsí a ozdobíme je petrželkou a tenkým plátkem z dílku pomeranče.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pivní pomazánka s tvarůžky

Pivní pomazánka s tvarůžky

Mají výraznou chuť a ten, kdo jednou ochutná, už na ně nedá dopustit. Jarmila...
Vaříme express /03.07.14
Uhlířina

Uhlířina

Musím vařit pětilitrový hrnec, a i tak je jí málo.
Lenka Tomková, Příbor
Vaříme express /13.07.12
Cibule v těstíčku

Cibule v těstíčku

Můžeš ji podávat s kaší k obědu i samostatně jako chuťovku.
Lenka ...
Vaříme express /30.08.11
 Špalíčky z vinné  klobásy

Špalíčky z vinné klobásy

Rychlé, levné a dobré. Chutnají stejně dobře i s chlebem.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /13.08.14
Hermelínový salát

Hermelínový salát

Zaujal mě svojí jednoduchostí. Je výborný k pivečku!
Jiří Černý, Liberec
...
Vaříme express /30.07.09
Rajčatové bochánky

Rajčatové bochánky

Jsou moc dobré, třeba jako předkrm. Ozdob je pažitkou nebo jinou bylinkou.

Veronika ...

Vaříme express /05.09.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama