Reklama
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou
Fotogalerie:

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Ingredience

  • 1 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 jablko
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky karí koření
  • 5 lžic majonézy
  • 1 hrst koriandru
  • trocha soli a pepře
  • 16 plátků toastového chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí prsa povaříme v lehce vroucí osolené vodě asi 15 minut. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Jablko oloupeme, zbavíme středu a nakrájíme na menší kostičky. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli, přidáme česnek, osolíme a vsypeme karí koření. Na závěr přidáme jablko, podlijeme trochou vody, ve které jsme vařili kuřecí maso, a necháme pod pokličkou dusit asi 8 minut.

  2. krok2

    Směs pak rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout. Maso natrháme nebo překrájíme na kousky a smícháme s karí směsí a majonézou. Vmícháme nasekaný koriandr a podle chuti můžeme ještě přidat sůl a pepř.

  3. Pomazánku namažeme na polovinu toastů, přiklopíme zbylými toasty a překrojíme šikmo na půlky.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Svěží salát s olivami

Svěží salát s olivami

Dá se použít i jako skvělá příloha. Hana Krausová, Hradec Králové
Vaříme express /08.10.15
Linguine s cuketou

Linguine s cuketou

Tenhle recept je opravdu skvělý, cukety si pěstuji vlastní.

Eva Salajková, Kutná Hora

Vaříme express /27.08.16
Masový závin

Masový závin

Pro pánskou návštěvu přímo ideální. Oživíme trochou zeleniny a zapíjíme pivem.


...

Vaříme express /23.03.17
Filé s bramborami a zeleninou

Filé s bramborami a zeleninou

Pangasius chutná i těm, kteří ryby jinak odmítají.
Leona Sodomková, Brno
Vaříme express /14.09.10
Kuřecí špíz s rajčatovou salsou

Kuřecí špíz s rajčatovou salsou

Pro děti feferonku vynech

Podle receptu Lenky Drahotové z Plzně

Vaříme express /26.07.18
Milánská pomazánka

Milánská pomazánka

Skvělá svačina.

Jana Haneková, Poděbrady

Vaříme express /25.04.16
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama