Reklama
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou
Fotogalerie:

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Ingredience

  • 1 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 jablko
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky karí koření
  • 5 lžic majonézy
  • 1 hrst koriandru
  • trocha soli a pepře
  • 16 plátků toastového chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí prsa povaříme v lehce vroucí osolené vodě asi 15 minut. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Jablko oloupeme, zbavíme středu a nakrájíme na menší kostičky. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli, přidáme česnek, osolíme a vsypeme karí koření. Na závěr přidáme jablko, podlijeme trochou vody, ve které jsme vařili kuřecí maso, a necháme pod pokličkou dusit asi 8 minut.

  2. krok2

    Směs pak rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout. Maso natrháme nebo překrájíme na kousky a smícháme s karí směsí a majonézou. Vmícháme nasekaný koriandr a podle chuti můžeme ještě přidat sůl a pepř.

  3. Pomazánku namažeme na polovinu toastů, přiklopíme zbylými toasty a překrojíme šikmo na půlky.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané sýrové chlebíčky

Zapékané sýrové chlebíčky

Můžeš je udělat podle receptu nebo zvolit systém ‚‚co dům dá‘‘ a přizpůsobit ...
Vaříme express /07.04.16
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Křupavé šneky

Křupavé šneky

Na oslavu to nejlepší občerstvení! Zachutnají každému.

Eliška Kajetánová, ...

Vaříme express /15.03.15
Zapékané tortilly

Zapékané tortilly

Mému manželovi tento pokrm moc chutná, je ale trošku pálivý, takže dětem ho raději ...
Vaříme express /21.06.12
Hřebíčkové frikadely s petrželkovým bramborem

Hřebíčkové frikadely s petrželkovým bramborem

Mají trochu orientální chuť i vůni.

Jaroslav Výšek, Hodonín

Vaříme express /01.11.16
Tvarohový moučník

Tvarohový moučník

Nepečená rychlá mňamka k odpolednímu kafíčku...

Simona Radová, Opočno

Vaříme express /18.07.17
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama