Přítel si ji dokáže připravit sám, ale jako většina chlapů je radši, když vařím já.
Hana Vinklerová, Rokycany
Ingredience
- 100 g mraženého hrášku
- 3 brambory vařené ve slupce
- 70 g anglické slaniny
- 2 mladé cibulky
- 3 vejce
- 2 lžíce mléka
- 50 g tvrdého sýra
- podle chuti sůl
- 2 lžíce oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka, stačí 5–7 minut, scedíme a necháme okapat. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibulku a slaninu nakrájíme na menší kousky.
-
V misce rozšleháme vejce s mlékem, osolíme a smícháme s hráškem. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu s cibulkou a krátce orestujeme. Vsypeme brambory, promícháme a ještě společně restujeme. Pak zalijeme vaječnou směsí s hráškem. Posypeme sýrem, přikryjeme pokličkou a pečeme na mírném ohni 5 minut. Nakonec posypeme nasekanou pažitkou.