Reklama
Sedlákova snídaně
Fotogalerie:

Sedlákova snídaně

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Vydatné jídlo pro pořádné chlapy.

Petra Kupková, Ostrava

Ingredience

  • 4 větší brambory (asi 400 g)
  • olej na smažení
  • 4 vejce
  • hrst jarních bylinek (pažitka, petrželka či jiné podle chuti)
  • špetka soli
  • trocha pepře

Doba přípravy

Počet porcí

1-2

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Poté je na rozpáleném oleji z jedné strany osmažíme, obrátíme a zalijeme rozšlehanými vajíčky smíchanými s nasekanými bylinkami, solí a pepřem.
  2. Smažíme dozlatova, případně opatrně obrátíme a osmažíme i z druhé strany. Podáváme s dobře vychlazeným pivem.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Skvělá a zdravá pochoutka, jejíž příprava nezabere moc času.
Vaříme express /16.02.12
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Rychlovka za pár korun.
Vaříme express /13.01.09
Voňavé filé na karí a smetaně

Voňavé filé na karí a smetaně

Ryby zbožňujeme ve všech podobách. Přestože se večer vracíme domů z práce poměrně ...
Vaříme express /03.06.13
Sváteční houbové taštičky

Sváteční houbové taštičky

Listové těsto mám pořád po ruce, protože se s ním dá doslova čarovat.

...

Vaříme express /02.08.14
Chilli směs

Chilli směs

Zkus tuto dobrotu.

Jitka Bajerová, Hostěnice

Vaříme express /17.11.13
Kolečka s klobásou

Kolečka s klobásou

Výborné pikantní pohoštění.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /03.08.14
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama