Můžeme je připravit jako večeři či pohoštění pro návštěvu.
Alena Klírová, Mýto
Ingredience
- 500 g listové těsto
- 200 g mleté hovězí maso
- 200 g mleté vepřové maso
- 1 ks cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 vejce
- 2 lžičky nakrájená petrželka
- 1 hrst nakrájené žampiony
- sádlo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mletá masa, osolíme, opepříme a chvilku za stálého míchání smažíme. Když je maso skoro hotové, přidáme na malé kousky nakrájené žampiony a ještě chviličku smažíme. Před koncem přidáme 1 vejce, které necháme v mase srazit. Do hotové masové směsi vmícháme petrželku.
-
Na vále si rozválíme listové těsto, ze kterého si nakrájíme rádýlkem čtverce. Na střed každého čtverce dáme malou lžičkou hromádku prochladlé masové směsi. Čtverce přeložíme do tvaru trojúhelníku, strany pečlivě přitlačíme. Připravené šátečky klademe na plech vyložený pečícím papírem a potíráme rozkvedlaným vejcem. Šátečky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 – 20 minut.
Podáváme se zeleninou.