Reklama
Sardelková pomazánka
Fotogalerie:

Sardelková pomazánka

Kateřina Voláková

Beroun
Ozdob každou jednohubku ještě třemi stonky pažitky a získáš slavnostní kanapky.
Kateřina Voláková, Beroun

Ingredience

  • 200 g lučina
  • 100 g máslo pomazánkové
  • 1 plechovka sardelová očka
  • špetka sůl
  • špetka pepř namletý nahrubo
  • 6 rohlíky
  • 5 plátků slanina anglická
  • na ozdobu paprika červená
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Lučinu promícháme s pomazánkovým máslem, přidáme očka, sůl a pepř.
  2. Vše rozmixujeme ponorným mixérem a pomazánku dáme do cukrářské zdobičky.
  3. Rohlíky nakrájíme na kolečka a zdobičkou naneseme pomazánku.
  4. Plátky anglické slaniny nakrájíme na malé kousky a ty pak opražíme na suché pánvi. Necháme je vychladnout.
  5. Jednohubky naskládáme na talíř, posypeme je pažitkou a každou ještě ozdobíme kouskem opražené slaniny a kouskem červené papriky.

    TIP: Lučinu s pomazánkovým máslem můžeme nahradit polotučným tvarohem. Sardelová očka můžeme nakombinovat se sardelovou pastou nebo jí očka zcela nahradit.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Po naložení necháme týden stát v lednici. Martin Prokůpek, Lovosice
Vaříme express /21.11.15
Mleté řízky s uzeným sýrem

Mleté řízky s uzeným sýrem

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /15.01.19
Krůtí  s pórkem

Krůtí s pórkem

Místo špaget můžeš zkusit i krátké těstoviny.

Jitka Horáčková, Zábřeh

Vaříme express /07.11.13
‚‚Kozí brada“ po našem

‚‚Kozí brada“ po našem

Ani nevím, proč se jí tak u nás říká.

Marta Černínová, Mokré Lazce

Vaříme express /16.02.16
Cuketové soudečky s bylinkovou nádivkou

Cuketové soudečky s bylinkovou nádivkou

Není pravda, že muži nemají rádi zeleninu. Cuketou hostím přátele pravidelně, všem ...
Vaříme express /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu