Ingredience
- 200 g lučina
- 100 g máslo pomazánkové
- 1 plechovka sardelová očka
- špetka sůl
- špetka pepř namletý nahrubo
- 6 rohlíky
- 5 plátků slanina anglická
- na ozdobu paprika červená
- na ozdobu pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lučinu promícháme s pomazánkovým máslem, přidáme očka, sůl a pepř.
-
Vše rozmixujeme ponorným mixérem a pomazánku dáme do cukrářské zdobičky.
-
Rohlíky nakrájíme na kolečka a zdobičkou naneseme pomazánku.
-
Plátky anglické slaniny nakrájíme na malé kousky a ty pak opražíme na suché pánvi. Necháme je vychladnout.
-
Jednohubky naskládáme na talíř, posypeme je pažitkou a každou ještě ozdobíme kouskem opražené slaniny a kouskem červené papriky.
TIP: Lučinu s pomazánkovým máslem můžeme nahradit polotučným tvarohem. Sardelová očka můžeme nakombinovat se sardelovou pastou nebo jí očka zcela nahradit.