Reklama
Reklama
Sardelková pomazánka
Fotogalerie:

Sardelková pomazánka

Kateřina Voláková

Beroun
Ozdob každou jednohubku ještě třemi stonky pažitky a získáš slavnostní kanapky.
Kateřina Voláková, Beroun

Ingredience

  • 200 g lučina
  • 100 g máslo pomazánkové
  • 1 plechovka sardelová očka
  • špetka sůl
  • špetka pepř namletý nahrubo
  • 6 rohlíky
  • 5 plátků slanina anglická
  • na ozdobu paprika červená
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Lučinu promícháme s pomazánkovým máslem, přidáme očka, sůl a pepř.
  2. Vše rozmixujeme ponorným mixérem a pomazánku dáme do cukrářské zdobičky.
  3. Rohlíky nakrájíme na kolečka a zdobičkou naneseme pomazánku.
  4. Plátky anglické slaniny nakrájíme na malé kousky a ty pak opražíme na suché pánvi. Necháme je vychladnout.
  5. Jednohubky naskládáme na talíř, posypeme je pažitkou a každou ještě ozdobíme kouskem opražené slaniny a kouskem červené papriky.

    TIP: Lučinu s pomazánkovým máslem můžeme nahradit polotučným tvarohem. Sardelová očka můžeme nakombinovat se sardelovou pastou nebo jí očka zcela nahradit.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s růžičkovou kapustou

Těstoviny s růžičkovou kapustou

Kromě kapusty můžeš dát i jinou zeleninu. Olga Šimperová, Rajhradice
Vaříme express /11.08.15
Papriky s uzeným masem

Papriky s uzeným masem

Místo kečupu lze dát do omáčky nasekané oloupané vyzrálé rajče.

Lucie Ctiborová, ...

Vaříme express /18.09.16
Fofr buchta se zelím

Fofr buchta se zelím

Buchty nemusí být vždycky jenom sladké. Tahle je dobrou večeří. 
Lida Guk, Pacov
Vaříme express /28.12.10
Kuskus s rajčaty

Kuskus s rajčaty

Výtečná kombinace surovin.

Pavla Smutná, Česká Lípa

Vaříme express /26.05.16
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
Banánové placičky

Banánové placičky

Placičky jsou velmi lehký a lahodný dezert, který zvládne i začátečník ...
Vaříme express /31.07.13
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama