Reklama
Reklama
Salátová polévka
Fotogalerie:

Salátová polévka

Sylvia Svoradová
Sylvia Svoradová
Ludanice, Slovensko

Osvěžující a lahodná, hotová za pár minut.

Sylvia Svoradová, Ludanice‚ Slovensko

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 velká hlávka salát
  • 500–1000 ml voda
  • 1 kostka masox
  • 2–3 lžíce hladká mouka
  • trocha sůl
  • 250 ml sladká smetana
  • špetka pepř
  • 5 vejce (uvařené natvrdo)

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Salát opláchneme‚ nasekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme ho vodou‚ přidáme masox a dáme vařit.

  2. Zatím vymícháme mouku, sůl a trochu mléka na hladkou kašičku. Přilijeme zbytek mléka a smetanu a důkladně promícháme. Salát se nemusí vařit, takže když začne voda vřít, vlijeme do polévky smetanovou směs a za stálého míchání chvíli povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Polévku podáváme s nakrájenými vejci.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kousky v nudlích

Kuřecí kousky v nudlích

Jednoduchá česká čína. Lenka Kopecká, Chomutov
Vaříme express /29.01.16
Zelné taštičky

Zelné taštičky

Dělám je, když přijde nečekaná návštěva.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /11.02.14
Krůtí maso s hříbky a paprikami

Krůtí maso s hříbky a paprikami

Výbornou přílohou jsou i hranolky či krokety.

Olga Klásková, Praha

Vaříme express /14.09.15
Zapečené celerové chlebíčky

Zapečené celerové chlebíčky

Výborné jsou například k bílému vínu, po zapečení jsou krásně křupavé.

...

Vaříme express /10.07.14
Salát z řepy a fazolí

Salát z řepy a fazolí

Dobrá a pořádně sytá večeře.

Martina Dostálková, Uherské Hradiště

Vaříme express /25.10.15
Slaný štrúdl

Slaný štrúdl

Vždycky si na něm velice pochutnáme.
Lenka Šolarová, Třebvlice
Vaříme express /19.10.10
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama