Osvěžující a lahodná, hotová za pár minut.
Sylvia Svoradová, Ludanice‚ Slovensko
Ingredience
- Ingredience
- 1 velká hlávka salát
- 500–1000 ml voda
- 1 kostka masox
- 2–3 lžíce hladká mouka
- trocha sůl
- 250 ml sladká smetana
- špetka pepř
- 5 vejce (uvařené natvrdo)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Salát opláchneme‚ nasekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme ho vodou‚ přidáme masox a dáme vařit.
-
Zatím vymícháme mouku, sůl a trochu mléka na hladkou kašičku. Přilijeme zbytek mléka a smetanu a důkladně promícháme. Salát se nemusí vařit, takže když začne voda vřít, vlijeme do polévky smetanovou směs a za stálého míchání chvíli povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Polévku podáváme s nakrájenými vejci.