Reklama
Salátová polévka
Fotogalerie:

Salátová polévka

Sylvia Svoradová
Sylvia Svoradová
Ludanice, Slovensko

Osvěžující a lahodná, hotová za pár minut.

Sylvia Svoradová, Ludanice‚ Slovensko

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 velká hlávka salát
  • 500–1000 ml voda
  • 1 kostka masox
  • 2–3 lžíce hladká mouka
  • trocha sůl
  • 250 ml sladká smetana
  • špetka pepř
  • 5 vejce (uvařené natvrdo)

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Salát opláchneme‚ nasekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme ho vodou‚ přidáme masox a dáme vařit.

  2. Zatím vymícháme mouku, sůl a trochu mléka na hladkou kašičku. Přilijeme zbytek mléka a smetanu a důkladně promícháme. Salát se nemusí vařit, takže když začne voda vřít, vlijeme do polévky smetanovou směs a za stálého míchání chvíli povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Polévku podáváme s nakrájenými vejci.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené špalíčky se šunkou

Smažené špalíčky se šunkou

Krůtí maso je křehké a poměrně rychle se propeče. Proto tuhle delikatesu připravuji ...
Vaříme express /05.10.13
Fofr pizza se špenátem

Fofr pizza se špenátem

Veronika Ulrychová, Neratovice

Vaříme express /03.08.18
Houbové rizoto s vařeným lososem

Houbové rizoto s vařeným lososem

Jemný vařený losos se skvěle snoubí s kořeněnou chutí žampionů.

Lenka Turoňová, ...

Vaříme express /20.02.16
Zapečený květák se šunkou

Zapečený květák se šunkou

Ideální jako rychlá večeře, kterou můžeme podávat s čerstvou zeleninkou.

Gabriela ...

Vaříme express /13.09.14
Kuřecí prsa Toronto

Kuřecí prsa Toronto

Dají se připravovat i na lávovém kameni.

Iveta Bílková, Kroměříž

Vaříme express /05.08.15
Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Po naložení necháme týden stát v lednici.

Martin Prokůpek, Lovosice

Vaříme express /21.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu