Reklama
Salát s uzenou makrelou
Fotogalerie:

Salát s uzenou makrelou

Andrea Jánská

Havířov
Svačinka nebo lehká večeře? Vyber si podle chuti. Podávej samostatně nebo s osmaženým toastem.
Andrea Jánská, Havířov

Ingredience

  • 250 g nudle rýžové
  • 1 okurka
  • 1 svazek ředkvičky
  • svazek cibulka jarní
  • 1 svazek pažitka
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g kukuřice sterilizovaná
  • 4 filety makrela

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Rýžové nudle uvaříme ve vodě podle návodu. Okurku a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, cibulku na tenká kolečka i se zelenou natí. Pažitku nasekáme najemno.
  2. Sójovou omáčku smícháme s olejem, prolisovaným česnekem, pepřem a solí.
  3. Do mísy s nudlemi přidáme zpracovanou zeleninu a nakládanou kukuřici. Zalijeme připraveným nálevem.
  4. Vše promícháme, nakonec zlehka vmícháme uzenou makrelu rozebranou na kousky a zbavenou kůže.
     
    TIP: Okurku a ředkvičky můžeš nakrouhat na struhadle.
    Před podáváním vychlaď.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jatýrka na jehle

Jatýrka na jehle

Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /30.06.18
Hermelín v županu

Hermelín v županu

Výtečná a jednoduchá večeře, která ti zachutná.
Michaela Kašparová,
Kralupy ...
Vaříme express /08.01.09
Bílý chřest se salátem

Bílý chřest se salátem

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /04.03.18
Fleky se šunkou a mozzarellou

Fleky se šunkou a mozzarellou

Fleky zapečené se šunkou, hráškem, eidamem a mozzarellou.
Vaříme express /18.06.17
Zapečené toasty

Zapečené toasty

Můžeš přimíchat i kukuřici či fazole.

Veronika Válková, Skutíčko

Vaříme express /23.03.14
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama