Reklama
Salát s uzenou makrelou
Fotogalerie:

Salát s uzenou makrelou

Andrea Jánská

Havířov
Svačinka nebo lehká večeře? Vyber si podle chuti. Podávej samostatně nebo s osmaženým toastem.
Andrea Jánská, Havířov

Ingredience

  • 250 g nudle rýžové
  • 1 okurka
  • 1 svazek ředkvičky
  • svazek cibulka jarní
  • 1 svazek pažitka
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g kukuřice sterilizovaná
  • 4 filety makrela

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Rýžové nudle uvaříme ve vodě podle návodu. Okurku a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, cibulku na tenká kolečka i se zelenou natí. Pažitku nasekáme najemno.
  2. Sójovou omáčku smícháme s olejem, prolisovaným česnekem, pepřem a solí.
  3. Do mísy s nudlemi přidáme zpracovanou zeleninu a nakládanou kukuřici. Zalijeme připraveným nálevem.
  4. Vše promícháme, nakonec zlehka vmícháme uzenou makrelu rozebranou na kousky a zbavenou kůže.
     
    TIP: Okurku a ředkvičky můžeš nakrouhat na struhadle.
    Před podáváním vychlaď.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šunkové roličky

Šunkové roličky

Podávej s bramborovou kaší posypanou osmaženou cibulkou. Eliška Herdzinová, Dolní ...
Vaříme express /09.01.13
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Brokolice s bešamelovou omáčkou

Brokolice s bešamelovou omáčkou

Tento recept je jednoduchý, rychlý a chutný. Do omáčky lze přidat i jiný druh sýra, ale...

Vaříme express /24.08.12
Zeleninová polévka s houbami

Zeleninová polévka s houbami

V polévce mám nejraději pravé hřiby.

Irena Bílková, Pelhřimov

Vaříme express /10.04.13
Gnocchi s vepřovým masem a balkánským sýrem

Gnocchi s vepřovým masem a balkánským sýrem

Rychlé a velmi chutné.

Martina Hejnyšová, Praha

Vaříme express /05.05.12
Žampionová omáčka s penne

Žampionová omáčka s penne

K těstovinám ji mám nejraději.
Lenka Zelinková, Roztoky u Prahy
Vaříme express /23.08.13
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama