Ingredience
- 250 g nudle rýžové
- 1 okurka
- 1 svazek ředkvičky
- svazek cibulka jarní
- 1 svazek pažitka
- 2 lžíce omáčka sojová
- 1 lžíce olej olivový
- 1 stroužek česnek
- špetka sůl
- špetka pepř
- 100 g kukuřice sterilizovaná
- 4 filety makrela
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýžové nudle uvaříme ve vodě podle návodu. Okurku a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, cibulku na tenká kolečka i se zelenou natí. Pažitku nasekáme najemno.
-
Sójovou omáčku smícháme s olejem, prolisovaným česnekem, pepřem a solí.
-
Do mísy s nudlemi přidáme zpracovanou zeleninu a nakládanou kukuřici. Zalijeme připraveným nálevem.
-
Vše promícháme, nakonec zlehka vmícháme uzenou makrelu rozebranou na kousky a zbavenou kůže.TIP: Okurku a ředkvičky můžeš nakrouhat na struhadle.
Před podáváním vychlaď.