Reklama
Salát s uzenou makrelou
Fotogalerie:

Salát s uzenou makrelou

Andrea Jánská

Havířov
Svačinka nebo lehká večeře? Vyber si podle chuti. Podávej samostatně nebo s osmaženým toastem.
Andrea Jánská, Havířov

Ingredience

  • 250 g nudle rýžové
  • 1 okurka
  • 1 svazek ředkvičky
  • svazek cibulka jarní
  • 1 svazek pažitka
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g kukuřice sterilizovaná
  • 4 filety makrela

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Rýžové nudle uvaříme ve vodě podle návodu. Okurku a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, cibulku na tenká kolečka i se zelenou natí. Pažitku nasekáme najemno.
  2. Sójovou omáčku smícháme s olejem, prolisovaným česnekem, pepřem a solí.
  3. Do mísy s nudlemi přidáme zpracovanou zeleninu a nakládanou kukuřici. Zalijeme připraveným nálevem.
  4. Vše promícháme, nakonec zlehka vmícháme uzenou makrelu rozebranou na kousky a zbavenou kůže.
     
    TIP: Okurku a ředkvičky můžeš nakrouhat na struhadle.
    Před podáváním vychlaď.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolové chilli s rýží

Fazolové chilli s rýží

Mělo by být trochu ostřejší. Anna Zárubová, Aš
Vaříme express /22.01.17
Vejce s česnekovou omáčkou

Vejce s česnekovou omáčkou

Když přijdou na návštěvu kamarádi vymrzlí ze zimní procházky, uvařím grog na ...
Vaříme express /24.02.10
Katův šleh

Katův šleh

Můžeš přidat také žampiony, pokrájené podle velikosti na čtvrtky nebo na půlky.

...

Vaříme express /06.07.16
Bramborovo-cuketové karí

Bramborovo-cuketové karí

Snadná a velmi zdravá večeře.
Jarka Pomazalová, Prostějov
Vaříme express /27.11.12
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
Zapečená rajčata s tvarůžky

Zapečená rajčata s tvarůžky

Dají se péct i v alobalu na grilu.

Blanka Exnerová, Šumperk

Vaříme express /10.07.17
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama