Reklama
Salát s meruňkami a ořechy
Fotogalerie:

Salát s meruňkami a ořechy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bude jemnější, když celer nastrouháš.

Katka Remešová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 40 g celeru
  • šťáva z 1 citronu
  • 8 meruněk
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce sladké smetany
  • trocha soli a pepře
  • několik velkých listů salátu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Dobře očištěný a oloupaný celer nakrájíme na kostky. Nasypeme je do misky, zalijeme citronovou šťávou a necháme přibližně 10 minut odležet.

  2. 2. Meruňky nakrájíme na kostky a přidáme k celeru, přisypeme nasekané vlašské ořechy a vše zamícháme s majonézou a smetanou. Ochutíme pepřem a solí. Servírujeme na listech zeleného salátu.

Pošli recept! 8/2015 (7.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vajíčková pomazánka se šunkou

Vajíčková pomazánka se šunkou

Rychle hotová pomazánka, která zachutná hlavně dětem. Lenka Gregová Hauptigová, ...
Vaříme express /30.06.13
Rizoto se slaninou a hráškem

Rizoto se slaninou a hráškem

Kulatozrnná rýže arborio je základem chutného italského rizota.

Brigita ...

Vaříme express /07.05.17
Celerové placičky

Celerové placičky

Vegetariáni si je udělají bez uzeniny.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /30.01.15
Cizrnové lívanečky

Cizrnové lívanečky

Jsou bez lepku, bez mléka i bez vajec.

Petra Ménová, Kolín

Vaříme express /27.02.14
Tortillky s kuřecím masem

Tortillky s kuřecím masem

Úspěch je zaručený, zatím chutnalo všem.

Tomáš Diviš, Kutná Hora

Vaříme express /25.10.15
Rybíz à la brusinky

Rybíz à la brusinky

Ideální ke svíčkové nebo k sýrům.

Barbora Vlková, Otrokovice

Vaříme express /16.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu