Reklama
Salát s domácí majonézou
Fotogalerie:

Salát s domácí majonézou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Domácí je mnohem lepší než kupovaná.

Dagmar Peřinová, Nížkov


Ingredience

  • 250 g těstoviny
  • sůl podle potřeby
  • 4 vejce
  • 4 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 salátová okurka
  • 1 vejce
  • 200 ml olej
  • 1 lžička hořčice
  • trocha pepře
  • 100 g eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Vejce uvaříme natvrdo. Rajčata, papriku, okurku i oloupaná vejce nakrájíme na kousky a promícháme s vychladlými těstovinami. 

  2. Do mixéru rozklepneme vejce, přidáme hořčici a pomalu přiléváme olej. Vše mixujeme do zhoustnutí. Ochutíme solí a pepřem.  Hotovou majonézu přimícháme do salátu a vše vychladíme. Nakonec posypeme sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Super večeře (15.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šumavská zelnice

Šumavská zelnice

Tato polévka je chutná a velmi rychlá na přípravu. Milovníky zelí určitě ...
Vaříme express /17.10.12
Těstovinový salát s cuketou

Těstovinový salát s cuketou

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /27.10.19
Avokádový dip s majonézou

Avokádový dip s majonézou

Je výtečný k masu i k opékaným klobásám.

Irena Šedivá, Rokycany

Vaříme express /26.07.16
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Při této úpravě se nevysuší.

Marie Broumová, Dvůr Králové n. Labem

Vaříme express /01.02.14
Čertův pikantní mls

Čertův pikantní mls

Bohuslava Čeganová, Ostrava-Poruba

Vaříme express /22.10.18
Ta nejlepší pizza z „gumáků“

Ta nejlepší pizza z „gumáků“

Když nevíš, co se starším pečivem.

Eva Kokešová, Praha

Vaříme express /07.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu