Reklama
Salát s ananasem
Fotogalerie:

Salát s ananasem

Ludmila Baráková

Brno
Příjemně jemná chuť ananasu tě v salátu mile překvapí.
Ludmila Baráková, Brno

Ingredience

  • 4 vejce
  • 4 rajčata
  • 1/2 okurka
  • 1/2 salát ledový
  • 1/2 plechovky kompot ananasový
  • 1 balení sýr plátkový
  • 100 g tatarka
  • 100 g majonéza
  • 1/2 lžičky sůl bylinková
  • špetka bazalka
  • špetka koření provensálské
  • dle chuti ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a prolisujeme nadrobno. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a okurky, na kousky nakrájený ledový salát a sýr. Nakonec na menší kousky překrájíme ananas. Vše v míse smícháme.
  2. Přidáme tatarku a majonézu. Dochutíme bylinkovou solí a ostatním kořením (je-li to nutné, přidáme ocet). Zamícháme. Podáváme nejlépe vychlazené buď samostatně, nebo s opečeným toastem.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Miluji zeleninu a  tahle polévka je  přímo vynikající ! Eliška Peníšková, ...
Vaříme express /27.09.12
Zapečený hermelín

Zapečený hermelín

Jako přílohu dávám opečené toasty.
Lucie Vichlendová, Liptaň
Vaříme express /11.04.11
Pikantní kuřecí prsa

Pikantní kuřecí prsa

Tahle marináda patří k našim nejoblíbenějším.

Irena Svitáková, Kolín

Vaříme express /19.06.17
Křupavé šneky

Křupavé šneky

Na oslavu to nejlepší občerstvení! Zachutnají každému.

Eliška Kajetánová, ...

Vaříme express /15.03.15
Zelníky

Zelníky

Manžel je přímo miluje, takže je dělám poměrně často.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Vaříme express /30.06.14
Noky se slaninou  a parmazánem

Noky se slaninou a parmazánem

Při podávání ještě přidej trochu čerstvého sýra.

Petra Kovářová, Psáry

Vaříme express /06.11.16
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama