Reklama
Salát s ananasem
Fotogalerie:

Salát s ananasem

Ludmila Baráková

Brno
Příjemně jemná chuť ananasu tě v salátu mile překvapí.
Ludmila Baráková, Brno

Ingredience

  • 4 vejce
  • 4 rajčata
  • 1/2 okurka
  • 1/2 salát ledový
  • 1/2 plechovky kompot ananasový
  • 1 balení sýr plátkový
  • 100 g tatarka
  • 100 g majonéza
  • 1/2 lžičky sůl bylinková
  • špetka bazalka
  • špetka koření provensálské
  • dle chuti ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a prolisujeme nadrobno. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a okurky, na kousky nakrájený ledový salát a sýr. Nakonec na menší kousky překrájíme ananas. Vše v míse smícháme.
  2. Přidáme tatarku a majonézu. Dochutíme bylinkovou solí a ostatním kořením (je-li to nutné, přidáme ocet). Zamícháme. Podáváme nejlépe vychlazené buď samostatně, nebo s opečeným toastem.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krémová bramborová polévka s fenyklem

Krémová bramborová polévka s fenyklem

Klasická bramboračka se dá ještě vylepšit na mnoho způsobů. A tento je z nich ...
Vaříme express /13.06.17
Smažené krabí koláčky

Smažené krabí koláčky

Mám problém s rybami, nechutnají mi. Vím, že jsou zdravé a obsahují pro člověka tak ...
Vaříme express /18.04.12
Červené bramboro zeláky

Červené bramboro zeláky

Marcela Sládková, Kostelec nad Orlicí

Vaříme express /25.01.19
Slaný štrúdl

Slaný štrúdl

Vždycky si na něm velice pochutnáme.
Lenka Šolarová, Třebvlice
Vaříme express /19.10.10
Kuřecí kousky s cuketou

Kuřecí kousky s cuketou

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /02.10.18
Veselý medvídek

Veselý medvídek

Obyčejný oběd se promění na velkou událost.

Jana Novotná, Slavonice

Vaříme express /15.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu