Reklama
Salát s ananasem
Fotogalerie:

Salát s ananasem

Ludmila Baráková

Brno
Příjemně jemná chuť ananasu tě v salátu mile překvapí.
Ludmila Baráková, Brno

Ingredience

  • 4 vejce
  • 4 rajčata
  • 1/2 okurka
  • 1/2 salát ledový
  • 1/2 plechovky kompot ananasový
  • 1 balení sýr plátkový
  • 100 g tatarka
  • 100 g majonéza
  • 1/2 lžičky sůl bylinková
  • špetka bazalka
  • špetka koření provensálské
  • dle chuti ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a prolisujeme nadrobno. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a okurky, na kousky nakrájený ledový salát a sýr. Nakonec na menší kousky překrájíme ananas. Vše v míse smícháme.
  2. Přidáme tatarku a majonézu. Dochutíme bylinkovou solí a ostatním kořením (je-li to nutné, přidáme ocet). Zamícháme. Podáváme nejlépe vychlazené buď samostatně, nebo s opečeným toastem.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Jitka Králová, Praha
Vaříme express /03.06.18
Losos s jogurtovým dipem

Losos s jogurtovým dipem

Lehká pochoutka.

Jitka Konečná, Frýdek-Místek

Vaříme express /13.08.16
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Super svačinka nebo lehká večeře.
Iva Bartušková, Bítovčice
Vaříme express /25.03.10
Rizoto s klobáskou

Rizoto s klobáskou

Rychlá, pikantní večeře. Kdo má rád ostřejší, přidá si ještě papričky piri-piri.

...
Vaříme express /05.07.13
Domácí langoše

Domácí langoše

Jíme je s cukrem nebo s kečupem a se sýrem.
Lenka Půhonová, Praha
Vaříme express /23.09.08
Čekanková polévka

Čekanková polévka

Je velmi jemná, hotová delikatesa.
Karolína Coufalová, Blansko
Vaříme express /11.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu