Reklama
Salát „Dáša“
Fotogalerie:

Salát „Dáša“

Andrea Nowaková

Bohumín
Salát se hodí i jako studený oběd na cesty.
Andrea Nowaková, Bohumín

Ingredience

  • 500 g těstoviny
  • 1 zelí čínské
  • 200 g sýr strouhaný
  • dle chuti rajčata
  • 1 plechovka kukuřice sterilizovaná
  • 200 g salám šunkový
  • dle chuti omáčka tatarská
  • 2 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Uvaříme těstoviny ve slané vodě „al dente“, slijeme je a necháme vychladnout.
  2. Nakrájíme zelí na proužky, rajčata na čtvrtky nebo osminky a na menší kousky rozkrájíme také salám.
  3. Vše smícháme s kukuřicí, strouhaným sýrem a těstovinami. Pak přidáme tatarskou omáčku (dietní varianta půl tatarky a 1 bílý jogurt), lisovaný česnek, případně trochu pepře nebo koření.
  4. Necháme chvíli proležet a můžeme podávat.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žampionová omáčka s cuketou

Žampionová omáčka s cuketou

Udělej si oběd z darů zahrady. Květa Hošková, Vratimov
Vaříme express /30.01.16
Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Neobvyklá kombinace, která nás nadchla.

Johana Břežková, Praha

Vaříme express /14.06.17
Špagety s krabími tyčinkami

Špagety s krabími tyčinkami

Jednoduchá příprava, ale skvělý výsledek.

Milca Václavíková, Velešín

Vaříme express /22.06.14
Pórková a drožďová pomazánka

Pórková a drožďová pomazánka

Podle receptu

Ivy Vrbkové z Rakovníka

Vaříme express /16.02.18
Kuře na karí s jablky

Kuře na karí s jablky

Těsně před dokončením můžeš vmíchat ořechy.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /29.10.16
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu