Reklama
Salámová pomazánka
Fotogalerie:

Salámová pomazánka

Dita Hiřmanová

Praha
Majonézu můžeš zcela nahradit jogurtem‚ trochou octa a solí.
Dita Hiřmanová, Praha

Ingredience

  • 3 vejce
  • 250 g salám šunkový
  • 1 cibule velká
  • 2 okurky sterilované
  • 4 lžíce majonéza
  • 250 g smetana zakysaná
  • 1 lžička paprika mletá
  • 1 lžička hořčice plnotučná
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve dáme vařit vejce. Šunkový salám nastrouháme najemno. Cibuli a okurky nasekáme najemno.
  2. Přidáme majonézu‚ zakysanou smetanu‚ hořčici‚ papriku‚ pepř a sůl. Nakonec do směsi vmícháme vychladlá nastrouhaná vejce. Mažeme na čerstvý chléb.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Ochutnala jsem ho poprvé na dovolené. Dana Horká, Praha
Vaříme express /24.11.08
Smetanový dip s brusinkami

Smetanový dip s brusinkami

Připravuji jej ke špízům z kuřecího a vepřového.

Vojtěch Miláček, ...

Vaříme express /27.07.16
Svěží salát s olivami

Svěží salát s olivami

Dá se použít i jako skvělá příloha.

Hana Krausová, Hradec Králové

Vaříme express /08.10.15
Ďábelské topinky

Ďábelské topinky

Mám rád jednoduchá a rychlá jídla. Když manželka ucítí tu vůni, většinou mi ...
Vaříme express /10.10.08
Kreolská rýže

Kreolská rýže

Vařená rýže se zeleninou a fazolemi je vhodná i pro vegetariány a vegany.
Vaříme express /08.05.17
Koláč z mikrovlnky

Koláč z mikrovlnky

Někdy uvařím také špenátovou náplň. Obě mají vždycky u nás doma úspěch...

...

Vaříme express /30.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu