Michaela Kropáčková, Loket
Ingredience
- 1 kg brambor
- sůl a pepř
- 1 balení oblíbené mražené zeleniny
- 100 g plátků anglické slaniny
- 100 g plátků česnekového boku
- 3 vejce
- čerstvé bylinky (bazalka, oregano, tymián, pažitka)
- 100 g eidamu v celku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme se slupce doměkka a necháme je vychladnout.
-
Dále je nakrájíme na kostičky, vložíme do pekáče, opepříme a osolíme je. Vsypeme oblíbenou mraženou zeleninu.
-
Anglickou slaninu a česnekový bok nakrájíme na tenké nudličky a promícháme je s brambory a zeleninou. Vejce osolíme a rozmícháme. Pak jimi vše zalijeme.
-
Bylinky nadrobno nasekáme, posypeme jimi brambory a navrch nastrouháme sýr. Zapékáme při 200 °C asi 20–30 minut. Podáváme s kyselou okurkou.