Reklama
Reklama
Rýžový nákyp
Fotogalerie:

Rýžový nákyp

Eva Zdvořáková

Litoměřice
Pro lepší chuť přidej do nákypu vanilkový cukr a špetku skořice.
Eva Zdvořáková, Litoměřice

Ingredience

  • 200 g rýže
  • 200 ml voda
  • 600 ml mléko
  • špetka sůl
  • 2 vejce
  • 100 g cukr
  • 40 g tuk
  • dle chuti ovoce
  • trochu strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vypranou a horkou vodou prolitou rýži dusíme nejprve v osolené vodě (5 minut). Potom přilijeme mléko a zvolna vaříme, dokud není rýže měkká. Necháme ji vychladnout.
  2. Z bílků ušleháme sníh‚ zašleháme cukr‚ vmícháme žloutky a poté jednu lžíci této pěny zamícháme do studené rýže. Pak vmícháme rozpuštěný tuk a přidáme ostatní pěnu. Pekáč hodně vymastíme‚ vysypeme strouhankou‚ napl­níme polovinou těsta‚ pokla­deme ovocem, přikryjeme druhou polovinou těsta a dáme péct. Hotový pokrm pocukrujeme. Lze péci i v remosce.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketový špíz

Cuketový špíz

Velmi jednoduché, třeba jako oběd na chalupě. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Vaříme express /11.09.16
Pomazánka z grilované kapie

Pomazánka z grilované kapie

Osvěžující svačinka či večeře.
Jiřina Kamasová, Praha
Vaříme express /13.10.11
Špekáčky jinak

Špekáčky jinak

Snadný, ale zaručený recept, zkus to!

Andrea Čvančarová Bulantová, Praha

Vaříme express /04.01.13
Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Zatím každý, kdo je podle mého receptu dělal, si je pochvaloval. Toto jídlo se stalo ...

Vaříme express /04.03.15
Pikantní směs s česnekem

Pikantní směs s česnekem

Tento pokrm je vhodný zejména pro starší lidi, kteří mají problémy se zuby.

...

Vaříme express /12.10.17
Jednohubky s krémem ze slanečků

Jednohubky s krémem ze slanečků

Rád zkouším poněkud neobvyklé chutě.
Čeněk Duben, Žilina
Vaříme express /17.09.09
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama