Ingredience
- 200 g rýže
- 200 ml voda
- 600 ml mléko
- špetka sůl
- 2 vejce
- 100 g cukr
- 40 g tuk
- dle chuti ovoce
- trochu strouhanka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vypranou a horkou vodou prolitou rýži dusíme nejprve v osolené vodě (5 minut). Potom přilijeme mléko a zvolna vaříme, dokud není rýže měkká. Necháme ji vychladnout.
-
Z bílků ušleháme sníh‚ zašleháme cukr‚ vmícháme žloutky a poté jednu lžíci této pěny zamícháme do studené rýže. Pak vmícháme rozpuštěný tuk a přidáme ostatní pěnu. Pekáč hodně vymastíme‚ vysypeme strouhankou‚ naplníme polovinou těsta‚ poklademe ovocem, přikryjeme druhou polovinou těsta a dáme péct. Hotový pokrm pocukrujeme. Lze péci i v remosce.