Reklama
Rýžový nákyp
Fotogalerie:

Rýžový nákyp

Eva Zdvořáková

Litoměřice
Pro lepší chuť přidej do nákypu vanilkový cukr a špetku skořice.
Eva Zdvořáková, Litoměřice

Ingredience

  • 200 g rýže
  • 200 ml voda
  • 600 ml mléko
  • špetka sůl
  • 2 vejce
  • 100 g cukr
  • 40 g tuk
  • dle chuti ovoce
  • trochu strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vypranou a horkou vodou prolitou rýži dusíme nejprve v osolené vodě (5 minut). Potom přilijeme mléko a zvolna vaříme, dokud není rýže měkká. Necháme ji vychladnout.
  2. Z bílků ušleháme sníh‚ zašleháme cukr‚ vmícháme žloutky a poté jednu lžíci této pěny zamícháme do studené rýže. Pak vmícháme rozpuštěný tuk a přidáme ostatní pěnu. Pekáč hodně vymastíme‚ vysypeme strouhankou‚ napl­níme polovinou těsta‚ pokla­deme ovocem, přikryjeme druhou polovinou těsta a dáme péct. Hotový pokrm pocukrujeme. Lze péci i v remosce.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny se šunkou a pórkem

Těstoviny se šunkou a pórkem

Zbožňujeme těstoviny. Na večeři jsou naprosto ideální. Aneta Ptáčková, Krnov ...
Vaříme express /25.01.10
Filmové fazolky

Filmové fazolky

Inspirovali jsme se filmem, v němž Bud Spencer a Terence Hill vařili fazole. Je to...

Vaříme express /06.06.14
Pečená rajčata s makarony

Pečená rajčata s makarony

Zeleninu milujeme ve všech podobách.
Karolína Botíková, Plzeň
Vaříme express /30.05.13
Vařené brambory s brynzou

Vařené brambory s brynzou

Naučila jsem se je od kolegyně v práci.
Vladimíra Machková,
Frýdek-Místek
Vaříme express /22.03.10
Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky

Rychlé, výborné a levné.

Alena Severová, Týn nad Bečvou

Vaříme express /29.06.12
Pizza koláč

Pizza koláč

Není to nic, co bys nezvládla.
Elfrida Sedláková, Protivín
Vaříme express /17.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu