Reklama
Rýžový koláč se zeleninou
Fotogalerie:
 

Rýžový koláč se zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud mám doma zbytek vařeného nebo pečeného kuřecího masa, koláč jím oživím.

Jana Kokošková, Brno

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 250 g rýže basmati
  • 300 g libovolné mražené zeleniny
  • podle chuti sůl
  • 4 stroužky česneku
  • 150 g goudy
  • 2 vejce
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 2 lžičky provensálského koření
  • trocha tuku na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. V hrnci necháme rozpustit máslo, osmahneme na něm cibuli, potom přidáme důkladně propláchnutou rýži a mraženou zeleninu. Použijeme takovou, jakou máme rádi, já jsem zvolila směs s brokolicí. Přidáme asi 200 ml vody (pokud máme drůbeží bujon, můžeme místo vody použít vývar), lžičku soli a vše necháme dusit doměkka. Je-li třeba, postupně vodu doléváme nebo naopak na závěr přebytečnou vodu slijeme. 

  2. krok2

    Mezitím oloupeme a prolisujeme česnek a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Uvařenou rýži se zeleninou opatrně promícháme s česnekem, rozšlehanými vajíčky a smetanou. Přidáme asi polovinu nastrouhaného sýra, ochutíme provensálským kořením, dle chuti osolíme a vše ještě dobře promícháme. 

  3. krok3

    Dortovou formu vymažeme tukem a směs do ní přemístíme. Posypeme druhou polovinou sýra a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme 30 až 40 minut.

  4. krok4

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Před podáváním ozdob čerstvou bazalkou. Eva Šedová, Praha
Vaříme express /05.10.15
Pórek se slaninou a sýrem

Pórek se slaninou a sýrem

Mikrovlnnou troubu používáme tak jako většina domácností spíše na ohřívání jídla....
Vaříme express /26.08.13
Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Oblíbila si ho celá naše rodina.
Květoslava Flanderová, Putim
Vaříme express /09.02.10
Kuřecí prsa v pomerančové omáčce

Kuřecí prsa v pomerančové omáčce

Až budete přemýšlet, jak připravit rychle efektní a přitom moc dobré jídlo, sáhněte ...
Vaříme express /03.09.14
Paprikové lodičky

Paprikové lodičky

Hezké pohoštění pro návštěvu či pro děti.

Lída Guková, Onšov

Vaříme express /06.05.14
Nepečený třešňový dezert

Nepečený třešňový dezert

Milada Horáčková, Ústí nad Labem

Vaříme express /03.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu