Reklama
Rýžové placičky se salámem
Fotogalerie:

Rýžové placičky se salámem

Kateřina Hrachová

Kadaň
Rýžové placičky jsou dobrým nápadem, zejména když Vám zbude po předchozím vaření rýže. Stačí přimíchat trošku dobrot, a na stole je pochoutka, kterou ocení opravdu každý. Vyzkoušejte ji se mnou. 
Kateřina Hrachová, Kadaň

Ingredience

  • petrželka
  • 1,5 šálku rýže
  • 300 g salám drůbeží
  • 3 vejce
  • 1,5 lžičky paprika sladká mletá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do hrnce dáme 2 lžíce ole­je, přidáme 1,5 hrnku rýže, 3 hrnky vody, osolíme a dá­me dusit. Po změknutí ne­chá­me rýži vychladnout. Vychladlou rýži dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájený salám, vejce, pepř, nadrobno pokrájenou petrželku, posypeme paprikou a dosolíme. Vše dobře promícháme a mokrou rukou vytvoříme pla­cičky, které klademe na pánev sma­žíme do růžova.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní polévka

Jarní polévka

Plná dobré zeleniny – vždy přijde k chuti. Tereza Havlová, Letohrad
Vaříme express /12.09.12
Přírodní vepřová játra

Přírodní vepřová játra

Nejlépe chutnají s chlebem

Ilona Vokounová, Jirkov

Vaříme express /23.03.20
Sýrové špecle se zeleninou

Sýrové špecle se zeleninou

Zdravá večeře je za chvíli na stole.

Hana Kupková, Ostrava

Vaříme express /14.05.15
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Rybičková svačinka

Rybičková svačinka

Když se ti nechce vařit, jen zamíchej a podávej.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Vaříme express /23.01.11
Nesmažený „smažák“

Nesmažený „smažák“

Není tak tučný jako ten klasický. Můžeš přidat různé další ingredience.

Otto ...

Vaříme express /20.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu