Rychlá a zdravá večeře. Obzvlášť přijde vhod doplněná o zeleninový salát.
Martina Beranová, Jihlava
Ingredience
- 2 plechovky kousky tuňáka v oleji
- 400 g rýžové nudle
- 1 větší cibule
- 1 plechovka černé olivy
- 300 ml polosuché víno
- oregano
- bazalka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tuňáka necháme okapat, trochu oleje si ponecháme stranou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na odloženém oleji z tuňáka. Když cibule trochu zezlátne, přidáme tuňáka a pár minut opékáme.
-
Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu. Cibuli s tuňákem zalijeme vínem, přidáme rozpůlené olivy, dochutíme oreganem a bazalkou a necháme chvíli probublat. Servírujeme s hotovými rýžovými nudlemi.